Medimagazin logo

Yetkisini aşan pratisyen hekime para cezası kesildi

Ruhsal hastalıkların tedavisinde yetkili olmadığı halde C.K. Tıp Merkezi adıyla faaliyet gösteren pratisyen hekime bin 66 TL para cezası verildi.
Yetkisini aşan pratisyen hekime para cezası kesildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Ankara Tabip Odası’ndan yapılan açıklamada, Türkiye Psikiyatri Derneği'nin şikâyeti üzerine yapılan araştırmada, Dr. C.K.’nın yetkili olmadığı halde ruhsal hastalıkların tedavisinde faaliyet gösterdiğinin tespit edildiği belirtildi.

        C.K. Tıp Merkezi adıyla faaliyet gösteren pratisyen hekim C.K., işyerinin tabelasında ve internet sitesinde bu faaliyetlere yer vermesi nedeniyle Sağlık Bakanlığı'na şikayet edildi. Pratisyen doktorun yazılı savunmasının alınmasının ardından, Sağlık Bakanlığı’nın reklam ve ilanlarla ilgili yazısı doğrultusunda Ankara Valiliği tarafından Dr. C.K. hakkında 1219 Sayılı Tababet ve Şuabat-ı San’atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunun 24. maddesine göre reklam yasağına uymaması nedeniyle ceza kesildi. Verilen iki ayrı cezada Dr. C.K., toplam bin 66 TL para cezası ile cezalandırıldı.

        Doktor hakkında ayrıca, hukuksal girişimlerin sürüdüğü ifade edildi.

yetkisini
aşan
pratisyen
hekime
para
cezası
kesildi
Yorum (6)
erasmus
Nihayet. CİSED adı altında hadsiz çalışmalar yürütülen; adı geçen şahsın başını çektiği dernek de nasibini alacak mı bakalım?
0
Cevapla
drcino
Yetki nedir ki pratisyeni 2 hafta kursla Aile hekimi yap, uzaktan sözde eğitimle Aile hekimliği uzmanı yap, fen edebiyat mezunlarını kursla hemşire yap, ne olacak ki. Yetki dediğin 2 haftalık kursa, internetten seyredeceği birkaç videoya bakar, bir pratisyen psikiyatrist oluverir, nede olsa oda antidepresan yazmıyormu, ne olacak ki, hipertansiyon-diyabet ilacını pratisyende yazmıyor mu yıllardır, ne farkı var pratisyenin dahiliye uzmanından, 2 haftalık kurs canım, olmadı internetten video seyrediver öğren. Hele birde kardiyoloğun anjio, gastorenteroloğun endoskopi yapması yok mu, olacak iş değil, bunları pratisyende yapabilir, 2 haftalık kursla herşey mümkün, internetten öğrenilecek işler için 4 yıl yandal yapmak akıl karı değil. Geçmiş zamanda şeyhler kendilerinden sonra yerini alacaklara icazet verirlerdi. Sağlık bakanından icazet aldıktan sonra kim tutar pratisyen doktorları. DURMAK YOK YOLA DEVAM, BİZE HERŞEY YAKIŞIR. 30 yıllık meslek hayatı boyunca dönem 4 te aldığı 4 aylık dahiliye stajı ile pratisyenler mucizeler yaratır, dahiliye uzmanı olur, tıp hayatı boyunca esemesini duymadığı aile hekimliği uzmanlığını internettn alıverir.
0
Cevapla
cuma k
dr.cino sana üzülüyorum. madem o kadar problem yaşıyorsun pratisyenlik de yapabilirsin. uzmanlık belgeni kullanmayıp pratisyen kadrosunda atanabilirsin. bu kadar üzme kendini.
0
Cevapla
sait
Dr.Cino'nun dediklerinin neresi yanlış ki?
0
Cevapla
sibel tayga
hastaya yapılan haksızlığı değilde hastaneye haksızlığı tartışıyorlar.olacak iş değil.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir