Medimagazin logo

Gıda Güvenliği ile ilgili tüm kesimler biraraya gelecek!

2009 ylında yoğun bir katılımla ilki gerçekleştirilen Kongre’ye bu yıl 700 kişinin katılımı öngörülmekte ve gıda güvenliği ile ilgili birçok güncel konunun iki gün boyunca sözlü ve poster sunumlarıyla ele alınması planlanıyor.
Gıda Güvenliği ile ilgili tüm kesimler biraraya gelecek!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Gıda Güvenliği Derneği koordinatörlüğü ve Uluslararası Gıda Koruma Birliği (International Association for Food Protection - IAFP) desteği ile Tarım ve Köyişleri  Bakanlığı,  Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD), Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği (BESD-BİR), Türkiye  Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS), Tüketiciler Derneği (TÜDER), Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR), Türkiye Yem Sanayicileri Birliği (TÜRKİYEM-BİR) ve Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) paydaşlığında 9-10 Aralık 2010’da İstanbul Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilecek olan “2.Gıda Güvenliği Kongresi”,  paydaşlarına ilave olarak meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 17 kurumun desteğini de alarak ilgili tüm tarafları aynı platformda buluşturmayı hedefliyor.

 

2009 ylında yoğun bir katılımla ilki gerçekleştirilen Kongre’ye bu yıl 700 kişinin katılımı öngörülmekte ve gıda güvenliği ile ilgili birçok güncel konunun iki gün boyunca sözlü ve poster sunumlarıyla ele alınması planlanıyor.

Aralarında Uluslararası Gıda Koruma Birliği’nden (International Association for Food Protection - IAFP) David Tharp; Avrupa Gıda Bilim ve Teknoloji Federasyonu (European Federation of Food Science and Technology - EFFoST) geçmiş dönem başkanı ve Ljubljana Üniversitesi Biyoteknoloji, Mikrobiyoloji ve Gıda Güvenliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Peter Raspor; Avrupa Birliği Gıda Güvenliği Otoritesi EFSA’dan Finn Sheye; katkı ve bulaşanların toksikolojik değerlendirmesinde en yetkili kurum olan JECFA’dan Annika Wennberg; IFS’den (International Featured Standards) Maria Thalmann,  Avrupa Hijyenik Mühendislik ve Tasarım Grubu ( European Hygienic Engineering & Design Group – EHEDG) Başkanı Knuth Lorenzen’in da bulunduğu birçok yabancı uzmanın konuşmacı olarak katılacağı Kongre’de; Türkiye’den de gerek üniversitelerden, gerekse kamu ve özel sektör temsilcilerinden alanında uzman çok değerli kişiler de konuşmalarıyla yer alacak.
İki ana oturum, paralel oturumlar ve panelden oluşan Kongre programında Risk Analizi ve Gıdalardaki Kimyasal Bulaşanlar Açısından Risk Bazlı Limit Değerlerin Düzenlenmesi; Gıda Güvenliği ve Epidemiyoloji; Toplumda Gıda Güvenliği ve İletişim; Gıda Prosesleri ve Gıda Güvenliği, AB Müzakere sürecinde temel taşı niteliğinde olan 12.Gıda Güvenliği, Hayvan ve Bitki Sağlığı Politikası Faslı gibi güncel konular ele alınacak, tartışılacak ve mutabakata varılan noktalar “Kongre Sonuç Bildirgesi” olarak yayınlanarak kamuoyu ile paylaşılacak.

 

Bu sene ikincisi düzenlenecek olan Kongre; konusu “Gıda Güvenliği” olan tek kongre. Kongre bilimsel çalışmalar ile sektörel çalışmaları bir araya getirmeyi hedeflemesi açısından da bir ilk niteliğinde olup, konuşmacı profilinde ilgili her kesimden temsiliyet sağlanmış.
 

gıda
güvenliği
ile
ilgili
tüm
kesimler
biraraya
gelecek!
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir