Medimagazin logo

Hemşire 0.7 yerine 7 dizyem heparin yapınca....

Hastane, 10 kat fazla dozda ilaç verildiği için ölen 16 aylık Zeynep’e yanlış tedavi uygulandığını kabul etti. İlacı veren hemşire hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı
Kaynak: BUGÜN
Hemşire 0.7 yerine 7 dizyem heparin yapınca....
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Skandal olay İzmir’de yaşandı. Ege Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyat olduktan sonra kanında pıhtı oluşan Denizlili Hatice ve Gültekin Mustak çiftinin 16 aylık kızları Zeynep Sevil’e nöbetçi hemşire G. Ç, tarafından yanlışlıkla 0,7 dizyem yerine 7 dizyem kan sulandırıcı iğne yapıldı. Bunun ardından fenalaşarak kan kusmaya başlayan minik Zeynep, birkaç gün sonra kalp durması sonucu öldü.

FATURA HEMŞİREYE KESiLDi

Zeynep’in ailesi hastaneden 1 buçuk milyon liralık tazminat talep etti. Talebi reddeden hastane, aileye itiraf dolu bir yazıyla cevap verdi. Hastane yazıda, “Hastaya hemşire G.Ç. tarafından 10 kat fazla dozda iğne yapılmıştır. Hasta bu yüzden ölmüştür. Hemşire hakkında disiplin ve ceza soruşturmaları açılmıştır. Konu yargılama gerektiriyor. Bu yüzden tazminat ödememiz mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

ENGEL OLMAK iSTEDi AMA...

Hemşire G.Ç, Zeynep’e aşırı dozda iğneyi 6 Eylül’de vurdu. Kızına sadece bir su damlası şeklinde yapılan ilacın bu kez normalinden çok daha fazla olduğunu fark eden baba Gültekin Mustak, hemşirenin elini tutarak “Hata yapıyorsunuz, bu kadar çok vurulmuyordu” dedi. Buna rağmen babanın uyarısını dikkate almayan hemşire G.Ç. ‘Hayır babası doğrusu bu’ yanıtını vererek iğneyi vurdu. İğnenin ardından minik Zeynep, günlerce kan kustuktan sonra kalbinin durması sonucu hayatını kaybetti.

 

NOT: 1 mL=1 cc=1 cm3=10 dizyem’dir.

hemşire
0.7
yerine
7
dizyem
kumadin
yapınca....
Yorum (21)
drmy
fatura hemşireye kesildi diye yazılmış , yok bana kesilecekti. alışmışlar tüm faturayı hekime kesmeyi. yardımcı personelinde sorumluluğu vardır. hata yapılınca elbet faturası kesilecek.
0
Cevapla
Erşan Kuneri
Doktor harici diğer sağlık personelinin hatası da insanlara zarar verebilir. Yönergelere uymayan bir polis, masum bir vatandaşı öldürebilir. Mesleki olarak yetersiz bir hakim ya da savcı bir vatandaşın hayatını zehir edebilir. Bir öğretmen bir çocuğun merak duygusunu ve yaratıcılığını köreltebilir...vb. Peki o halde neden yalnızca doktorlar zorunlu mesleki sigorta yaptırmak zorunda? Sayın editör, lütfen hukukçulara sorar mısınız?
0
Cevapla
cengiz
yardımcı sağlık personeli ancak doktor gözetiminde işlem yapabilir.Doktorun görevli olmadığı herhangi bir sağlık tesisinde hemşire enjeksiyon yapamaz.Sonuçta bunun faturası ya bir doktora kesilecek yada hastane bu tür işlere doktor görevlendirmediği için tazminatı paşa paşa ödeyecek.eğer kasıtlı olarak yapmamışsa hemşirenin herhqangi bir sorumluluğu bulunmamakta.
0
Cevapla
aydin sinal
Bana bu haberdeki olay ve aciklama inandirici gelmedi; 1-16 aylik cocuga nicin heparin yapiliyor,bebek nicin hastahanede hastaligi ne? 2-bir ml heparin 5000 ünite.0.7ml heparinden kimse ölmez.hele s.c. verilmise. 3-yanlis doz varsa nicin Protaminle deaktivite edilmemis? 4-günlerce kan kusmasini! seyredip kalbinin durmasini beklemek!inandirici degil. 4-burada eger bir suc varsa hemsirenin üstüne yikilacak gibi .hastahane kendini ve doktorlarini kurtarmak istiyor.
0
Cevapla
A.K.
Protamin verilseymiş ya.Ayrıca yarılanma ömrü bu kadar kısa olan bir ilaçtan 10 katı bile olsa kimse ölmez...Yıkın hemşirenin başına!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir