Medimagazin logo

Novartis Bilim Ödülleri verildi

Novartis Türkiye Başkanı Güldem Berkman, dünyada ortalama yaşam süresinin uzamasıyla kronik hastalıklara sahip kişi sayısında artış olduğunu belirtti.
Novartis Bilim Ödülleri verildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 

ANKARA- Novartis Bilim Ödülleri, Sheraton Otel'de düzenlenen törende sahiplerine verildi. Novartis Türkiye Başkanı Güldem Berkman, törende yaptığı konuşmada, dünyada ortalama yaşam süresinin uzamasıyla kronik hastalıklara sahip kişi sayısında artış olduğunu söyledi. 


     Geçmişte yaşamı sürdürmek önemli iken, bugün artık yaşam kalitesinin yüksek olmasının önem taşıdığını ifade eden Berkman, bu nedenle araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde insan yaşamını olumsuz etkileyen hastalıklara çözüm bulunmasına ağırlık verdiklerini söyledi. 


     Novartis olarak araştırma ve geliştirme faaliyetlerine bir önceki yıl 10 milyar dolar ayırdıklarını anlatan Berkman, Novartis'in tüm sektörler içinde ARGE'ye ayırdığı miktar bakımından dünyanın altıncı şirketi konumunda olduğunu söyledi. 


     Araştırma ve geliştirmeye verdikleri önemin meyvelerini topladıklarını ifade eden Berkman, çok sayıda yeni molekül üzerinde çalışmalar yürüttüklerini belirtti. 


     Sosyal sorumluluk projelerine de önem verdiklerini belirten Berkman, sıtma ve cüzamın dünyada ortadan kaldırılmasına yönelik sosyal sorumluluk projesi yürüttüklerini de sözlerine ekledi. 


     Novartis Global Araştırma Geliştirme Direktörü Dr. Paul Manley de, 2050 yılında dünyada yaklaşık 2 milyon yaşlı insan bulunacağının öngörüldüğünü belirterek, bunun yeryüzündeki kronik hastalıkların artması anlamına geldiğini ifade etti. 


     Törende daha sonra, Farmakoloji Dalı Araştırma, Farmasötik Teknoloji Proje Destek, Farmasötik ve Medisinal Kimya Tasarım ve Geliştirme dallarında Novartis Bilim Ödülleri sahiplerine verildi. 

novartis
bilim ödülleri
güldem berkman
aifd
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir