Medimagazin logo

Sabahattin Aydın hakkındaki iddiaları Bakanlık yalanladı

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Sabahattin Aydın ve eşinden bilgi alınmadan kurgulanan ve çeşitli iddialara yer verilen haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi
Sabahattin Aydın hakkındaki iddiaları Bakanlık yalanladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Sabahattin Aydın ve eşinden bilgi alınmadan kurgulanan ve çeşitli iddialara yer verilen haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.


Bakanlık, Prof. Dr. Aydın ve eşinin konu edildiği bazı gazete haberleriyle ilgili olarak yazılı açıklama yaptı.

2000 yılında yayınlanan bir genelge ile devlet hastanelerinin bilgisayar donanımı ve yazılımı alımının durdurulduğu belirtilen açıklamada, ancak özel izin alan hastanelerin bu yönde alım yapabildikleri kaydedildi.


Açıklamada, bakanlık tarafından yürütülmekte olan Hastane Bilgi Sistemleri yazılım geliştirme çalışmalarının beklenen sürede yaygınlaştırılamaması ve hastanelerde bu nedenle oluşan gelir kaybının önlenebilmesi amacıyla 10 Nisan 2003'te bir başka genelge yayımlandığı dile getirildi.


Bu genelge ile hastanelerin içinde bulunduğu tıkanıklığa son verildiği, gelişmelerin ve yeniliklerin önünün açıldığı ifade edilen açıklamada, genelgede, bakanlığın www.saglik.gov.tr internet adresinde yayınlanan ''Hastane Bilgi Sistemleri Alımı Çerçeve İlkeleri'' ve ''2003 Yılı Donanım Alım Standartları'' dokümanlarından yararlanılması duyurusunun da yapıldığı anımsatıldı.


Açıklamada, bu yolla hastanelerin hızlı bir şekilde bilgi teknolojilerinden yararlanmasının sağlandığı, Hastane Bilgi Sistemleri'nin hastanelerin tamamına yakınında kurulduğu belirtildi.


Haberlerde konu edildiği gibi Prof. Dr. Aydın'ın eşine ait bir yazılım şirketi olmadığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Sayın Sibel Aydın'ın adı geçen şirketin kuruluş aşamasında ortaklığı söz konusu olmuşsa da 1 Nisan 2003 tarihinde hisselerini devretmesiyle bu ortaklık son bulmuştur. Şu anda ise Sayın Sibel Aydın'ın adı geçen şirket için bir ortaklığı söz konusu değildir.

Sağlık Bakanlığı, hiçbir bilgisayar yazılımını, genelgeyle özel sektöre devretmemiştir. Bu gibi konularda her şey yasal prosedürlere uygun olarak yürütüldüğü için kişisel müdahaleler de zaten mümkün değildir.

Muhtemel bir duyuma dayanan ve haberin asıl muhatabı olan Müsteşar Yardımcımız Prof. Dr. Sabahattin Aydın ve eşinden bilgi alınmadan kurgulanan haber metinleri gerçeği yansıtmamaktadır.''

AA

sabahattin
aydın
hakkındaki
iddiaları
bakanlık
yalanladı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir