Medimagazin logo

Batman 'da intiharlar yine gündemde

Batman’da intihar vakaları yine gündemde. Kentte ocak ayı içinde 5 kişi intihar etti. Uzmanları toplayan valilik, ‘Alo Bunalım Hattı’ açma kararı aldı
Batman 'da intiharlar yine gündemde
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Batman’da intihar vakaları yine gündemde. Kentte ocak ayı içinde 5 kişi intihar etti. Uzmanları toplayan valilik, ‘Alo Bunalım Hattı’ açma kararı aldı.

2000 yılında 13’ü kadın 16 kişinin intiharına tanık olan Batman’da bu yılın birinci ayında 4’ü kadın beş kişi intihar etti. Son altı yılda intihar girişiminde bulunananların sayısı da 242’yi buldu.

Batman’da kadınlara psikolojik danışmanlık hizmeti veren SELİS kadın merkezinin yaptığı araştırmaya göre, merkezden destek almak için başvuranların yarısı intiharı düşünüyor.

Pisikolog Tuba Aslan kentte kadınlar arasında yaygın intihar vakalarını anlatırken “Kendi yaşamlarıyla ilgili kararlarda etkin olamama, toplumsal baskı kişiyi bir şekilde intihara götürmektedir. Bize başvuranların % 71’i şiddete maruz kalmışlardır. Mağdurlar uğradıkları şiddetin en çok sözel, duygusal ve fiziksel olduğunu belirtmişlerdir” dedi.

Rakamlar intihar konusunda hassas olan yetkilileri de harekete geçirdi. İntihar edenlerden birinin yaşının 12 olması yetkilileri daha da endişelendiriyor. Ve konu birkaç yıl aradan sonra yeniden masaya yatırıldı.

Vali Haluk İmga bir toplantı düzenleyerek sorunu uzmanlarla tartıştı. Psikolog, sosyolog, kadın kuruluşları ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden uzmanların katıldığı toplantıda ‘Alo Bunalım Hattı’ kurulması kararı çıktı.

Psikologların görev yapacağı ‘Alo Bunalım Hattı’nı arayan ve Türkçe bilmeyenler için Kürtçe konuşan psikologlar da görevlendirildi.


NTV-MSNBC
batman
'da
intiharlar
yine
gündemde
Yorum (2)
abdullah yılmaz
Değerli Hocam net bilgileriniz için teşekkürler.
0
Cevapla
hasan ekim
Aileyi de anlamakta zorlanıyorum. Bir sürü iddia atıyorlar, ispatı için gereken otopsiyi red ediyorlar. Savcıları zorlayınca onlarda haklı olarak otopsi kararı aldı. Keşke olmasaydı.Artık zehirlenme oldu olmadı demenin bir alemi yok. En iyisi hocamızın dediği gibi görev başında ölen devlet büyüklerimize otopsi yapmak.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir