Medimagazin logo

Kuş gribinde korkutan seyir

Taburcu edildikten sonra yeniden hastaneye kaldırılan Gülten Yeşilırmak'ın ardından, iyileşmeye başladığı açıklanan Muhammet Özcan'ın durumu da kötüleşti
Kuş gribinde korkutan seyir
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Taburcu edildikten sonra yeniden hastaneye kaldırılan Gülten Yeşilırmak'ın ardından, iyileşmeye başladığı açıklanan Muhammet Özcan'ın durumu da kötüleşti

FEYAT ERDEMİR Van DHA

Kuş gribi virüsü taşıyan ve tedaviye yanıt veren hastaların iyiye giden durumlarının yeniden ağırlaşması, tedaviyi yürüten doktorları da zorluyor.
Sivas'ta kuş gribi virüsü taşıyan ve cuma akşamı "iyileşti" diye taburcu edilen Gülten Yeşilırmak'ın (37) ağrıları artınca dün sabaha karşı yeniden hastaneye yatırılmasının ardından, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dün sabah saatlerinde ateşi düşürülen Muhammet Özcan'ın (5) durumu da akşam saatlerinde yeniden ağırlaştı.

Yeniden ağırlaştı
Ablası Fatma Özcan'ın (16) pazar günü ölmesinin ardından ateşi yükselen Muhammet Özcan'ın dün sabah saatlerinde iyi olduğu açıklandı. Özcan'ın akşam saatlerinde yeniden kötüleşmesi üzerine bir açıklama yapan YYÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Bölümü'nden Prof. Dr. Ahmet Faik Öner, Özcan'ın ateşinin yükselip alçaldığını belirtti. Öner, "Şu anda durumu ciddiyetini koruyor. Akciğerinde virüste ilerleme kaydediliyor. Gerekli tedavisini uyguluyoruz" dedi.

32 kişi tedavi görüyor
Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, bugüne kadar hastaneye başvuran hasta sayısının 377'ye yükseldiğini, bunlardan 78'inin ayakta koruyucu tedavi aldığını, halen 20'si çocuk 32 kişinin hastanede kuş gribi tedavisi gördüğünü, bunlardan yoğun bakım ünitesinde tedavi gören kimsenin bulunmadığını söyledi.

Fatma da pozitif çıktı
Bu arada Sağlık Bakanlığı Kuş Gribi Koordinasyon Merkezi, önceki gün yaşamını yitiren Fatma Özcan'ın ikinci test sonuçlarının pozitif olduğunu açıkladı. Fatma Özcan'la birlikte kuş gribinden öldüğü kesinlik kazananların sayısı 4'e çıktı.

Milliyet
kuş
gribinde
korkutan
seyir
Yorum (3)
muhammet yıldırım
Öncelikle bu nakillerde emeği geçen herkesi kutluyorum. Önceki yapılan kol nakli dahil bu işlemlerin hiçbirisinin bedelinin, Akdeniz Üniversitesine ödenmediğini biliyorum. Çünkü SGK halen bu tür işlemlerin fiyatlarını belirlemedi. Bürokrasinin, bilimin ve Türkiyenin ne kadar gerisinde olduğunun tipik bir göstergesi açısından önemli bir durum. Eğer nakilin fiyatı belirlenir ise daha sonra puanı belirlenecektir.En yüksek puan olan "Akciğer transplantasyonu"nun puanı 8.000'dir. Bu gelişmelerin puan değerlendirmesi dışında çok ayrı bir önemi olduğunu belirtmeye gerek yok ancak emeğin değerinin de verilmesi gerekmektedir.
0
Cevapla
Cansu Aşkın
Merhaba, Gelişmeler çok olumlu fakat dünyanın da neler yaptığına bakmak açısından, artık bilgisayar yazıcılarına hastanın hücre yapısı doldurmuş doku ve organ basıyorlar, bu videoyu izlemek gerek.. altyazıyı (subtitle) türkçe de seçebilme imkanı var: http://www.ted.com/talks/anthony_atala_printing_a_human_kidney.html
0
Cevapla
masa basi
......kişinin bilgilendirilmiş rızasının (aydınlatılmış onam) yapılacak tıbbi müdahalede öncelikle ele alınmasının sadece bu cerrahi işlem için değil, diğer sorunlu durumlar için de........... Sayin hocam yaziyi yazmadan once bir telefon etseydiniz herhangi bir hastabeye her islemde zaten aydinlatilmis onam alinmasinin uzun zamandir rutin bir islem haline geldigini gorurdunuz.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir