Medimagazin logo

Toplu görüşmelerin 4. turu başladı

Hükümet ile memurlar arasındaki toplu görüşmelerin son turu başladı. Kamu Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, taleplerinin anlaşılmaması halinde masaya bir daha oturmayacaklarını belirtti
Toplu görüşmelerin 4. turu başladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Hükümet ile memurlar arasındaki toplu görüşmelerin son turu başladı. Kamu Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, taleplerinin anlaşılmaması halinde masaya bir daha oturmayacaklarını belirtti.


Hükümet ile memurlar arasındaki toplu görüşmeler bugün saat 14.00'de Başbakanlık Merkez Bina'da başladı. Görüşmeler öncesinde görüşmeye katılan 3 sendika başkanı birer açıklama yaptı. KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul, görüşmelerin şu ana kadar memur ve emekliler için olumlu bir sonuç vermediğini söyledi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in bir önceki görüşmede sendikaları tehdit ettiğini öneri sürerek, "Biz bu masaya anlam kazandırmak istiyoruz. Türkiye genelinde saat 12.00 itibariyle tüm KESK'liler alanlara çıktılar" dedi.
Tombul, sendika yöneticilerinin Başbakanlığa gelişlerinde güvenlik güçlerinin engellemesiyle karşılaştığını belirtti. Hükümetin yeni bir öneriyle gelmesi durumunda taleplerini revize edebileceklerini ifade eden Tombul, ilk adımı Hükümet'ten beklediklerini söyledi.
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ise, toplu görüşme sürecinden mutlaka bir sonuç almayı hedeflediklerini belirterek 20 milyon insanın ümitlerini boşa çıkarmak istemediklerini kaydetti. Hükümet'in 3.164 katrilyonluk teklifini gözden geçirdiklerini belirten Aksu, Memur-Sen olarak 2006 yılı için Hükümet'e teklif ettikleri revize edilmiş yeni rakamın 5.327 katrilyon lira olduğunu söyledi. Aksu, "Bu rakam ek ödemesi olmayan memurlar için aylık 120 YTL seyyanen zam, 23 YTL aile yardımı ile çocuk başına 13 YTL farkın maaşa yansıtılması, taban aylığı katsayısının 0.52'den 0.59'a çıkarılması ile tüm memurlar için ortalama 70 YTL zammı kapsar. Sıfır zammın 2006 yılına maliyeti 1.4 katrilyon lira olduğu düşünülürse talebimiz 3.827 katrilyon liranın 2006 yılı bütçesine eklenmesidir. Bu rakam makul ve aynı zamanda kabul erdilebilir bir rakamdır. Bu memurun yapabileceği son fedakarlıktır" şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan'ın da olaya müdahele etmesini ve hükümetin gerekli fedakarlığı yapmasını, isteyen Aksu, bu masaya umut bağlamış milyonların umudunun boşa çıkarılmaması gerektiğini ifade etti.
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız da, bugünkü görüşmede kamu çalışanlarının ihtiyaçlarına cevap verecek minimum ölçüyü görüşeceklerini belirterek, "Dileğimiz taleplerimizin anlaşılmasıdır. Anlamak istemezlerse biz herşeyi göze aldık. Masadan kalkarsak bir daha o masaya oturmayız" diye konuştu.
Öte yandan, KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul ve sendika yöneticilerinin Başbakanlığa girişinde güvenlik güçleriyle KESK yöneticileri arasında küçük bir arbede yaşandı. Sendika yöneticilerinin içeri alınması konusunda yaşanan tartışma sırasında güvenlik güçlerinin göz yaşartıcı sprey sıktıkları gözlendi.

İHA
toplu
görüşmelerin
4.
turu
başladı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir