Medimagazin logo

Ebeler hemşirelerle aynı statüde olmak istiyor

Adapazarı'nda görev yapan ebeler, aynı şartlarda çalıştıkları, aynı görevi yaptıklarını belirttikleri hemşirelerle aynı statüde olmak istiyor
Ebeler hemşirelerle aynı statüde olmak istiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Adapazarı'nda görev yapan ebeler, aynı şartlarda çalıştıkları, aynı görevi yaptıklarını belirttikleri hemşirelerle aynı statüde olmak istiyor. Ebeler idari kadrolarda görev alamadıklarını ifade ederek, bunun düzeltilmesi için yasal düzenleme yapılmasını istedi.


Adapazarı Doğum ve Çocuk Bakımevi'nde görevli ebeler, aynı şartlar altında görev yaptıkları hemşirelerle aynı statüde olmak için yasal düzenleme yapılması amacıyla bir dizi ziyaretlerde bulundu. Doğumevi'nde görev yapan bir grup ebe ilk olarak Sakarya Tabipler Odası'nı ziyaret etti. Tabipler Odası Başkanı Dursun Bostancı ile görüşen ebeler, hemşirelerle ebeler arasında eşitlik istediklerini belirterek, "Ebeler ile hemşireler aynı şartlarda görev yapıyorlar. Aynı okulu okuyup aynı dersleri görüyorlar. 1980 öncesi çıkarılan yasal düzenleme nedeniyle hemşireler ebelerin amiri olarak görülüyor. Ebeler özellikle yataklı sağlık kurumlarında idari kadrolarda görev alamıyorlar. Başhemşire, başhemşire yardımcısı görevlerine atanamıyorlar. Bu mağduriyet bizleri üzüyor. Aynı okuldan mezun olan, aynı dersleri gören, aynı şartlarda çalışan ebelerin de idari kadrolarda görev almasını istiyoruz. Biran önce yasal düzenlemenin yapılmasını istiyoruz" dedi.


Sakarya Tabipler Odası Başkanı Dr. Dursun Bostancı da, Türkiye'de sağlık sisteminde ciddi sorunların olduğunu belirterek, "Türkiye'deki meslektaşlarınız adına sizleri kutluyorum. Hemşire ve ebeyi ayırmaktansa bunlara tek isim vererek sağlık çalışanları demeliyiz. Bizler bir ekibiz. Doktor, ebe, hemşire bir ekibiz. Birlikte hareket etmeliyiz. Bunun düzeltilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İnsan Hakları Komisyonu'na da dilekçe ile başvurun" diye konuştu.


Ebelerden oluşan grup daha sonra Sağlık İl Müdürü Dr. Sedat Aydın ve Sakarya Vali Yardımcısı Mustafa Güni'yi ziyaret etti. Ebeler, Vali Yardımcısı Mustafa Güni'ye sorunlarını aktararak destek istedi. Vali Yardımcısı Mustafa Güni, ebelerin yasal düzenleme talebini Sağlık Bakanlığı'na ileteceklerini söyledi.

İHA
ebeler
hemşirelerle
aynı
statüde
olmak
istiyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir