Medimagazin logo

Eczacıların reçete onayı sıkıntısı

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse, SSK'lılara ait reçetelerin Kayseri'ye incelemeye gönderilmesinin eczacıları sıkıntıya soktuğunu söyledi
Eczacıların reçete onayı sıkıntısı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Malatya Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse, SSK'lılara ait reçetelerin Kayseri'ye incelemeye gönderilmesinin eczacıları sıkıntıya soktuğunu söyledi.


Hastanelerin verdiği ilaç reçetelerini eczanelerin, Kayseri'deki SSK Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne gönderdiklerini hatırlatan Bülent Köse, burada bir süre sonra bazı reçetelerin iade edilmesi, bedelinin ödenmesine engel çıkarılması sebebiyle karışıklıklar yaşandığını bildirdi.


Köse, 45 günde ödenmesi gereken avans alacaklarının da 8 aydır ödenmediğini vurguladı.
Köse, Malatya ve birçok ilin reçetelerinin Kayseri Sağlık İşleri İl Müdürlüğü'nce kontrol edildiğini, telefonla mevzuat bilgilerini ilgililerden zamanında almanın zor olduğunu ifade ederek, sıkıntıları şöyle dile getirdi:

"Doktorlarca reçeteye tek teşhis, çok ilaç yazıldığından ve teşhislerin açıkça okunaklı yazılmamasından dolayı reçete bedelleri ödenmemekte, anlamsız kesintilerle eczacılar, dolayısıyla SSK'lı hastalar mağdur edilmektedir. Oysa, Başbakanlığın emri bürokrasinin asgariye indirilmesi, SSK'lının mağdur edilmemesidir. İade edilmeden kesinti yapılan reçeteler, eksiklikleri tamamlanmak için eczanelere iade edilmeli veya toplam bedeller ödenmelidir. Malatya, doğunun büyük kentlerinden biri olup, SSK'nın bölge hastanesinin statüsünün değiştirilmesiyle burada görevli eczacıların alelacele başka illere tayinleri çıkarılmış, Reçete Kontrol Birimi Malatya'da kurulması gerekirken, siyasilerin kayıtsızlığından Kayseri'de faaliyete geçirilmiştir. Bu birimin Malatya'da kurulması, mağduriyetlerin asgariye indirilmesi için şarttır. Sosyal güvenlik kuruluşlarının bir çatı altında toplanması, ilaçların her kurumda aynı formalite ile karşılanması sağlanmalıdır".


İHA
eczacıların
reçete
onayı
sıkıntısı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir