Medimagazin logo

Hakkari'ye atanan 10 doktordan 4'ü göreve başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından rotasyonla atanan 10 doktordan 4'ü, yaşanan doktor sıkıntısı nedeniyle sık sık gündemde yer alan Hakkari'ye gelerek görevine başladı
Hakkari'ye atanan 10 doktordan 4'ü göreve başladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı tarafından rotasyonla atanan 10 doktordan 4'ü, yaşanan doktor sıkıntısı nedeniyle sık sık gündemde yer alan Hakkari'ye gelerek görevine başladı.

Daha önce 6 hastanın hayatını kaybettiği ve en son gelen doktorun da uzmanlık sınavlarını kazanarak kentten ayrılması üzerine hemşirelere emanet edilen diyaliz hastaları, yeni doktorun gelmesiyle rahat nefes aldı.


Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz, bugün sabah saatlerinde İl Sağlık Müdürü Dr. İdris Ethemoğlu ile birlikte Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mustafa Şahin'i ziyaret ederek, yeni gelen doktorlar hakkında bilgi aldı. Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi'nden Hakkari'ye atanan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Ünal Ersoy, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden gelen diyaliz doktoru pratisyen hekim Engin Tutkun, Malatya Hekimhan Güzelyurt Sağlık Ocağı'ndan gelen Dr. Fuat Kanmaz ile Malatya Akçadağ Esenbey Sağlık Ocağı'ndan atanan Dr. Ahmet Şimşek'le bir araya gelen Vali Erdoğan Gürbüz, kendilerine her türlü konuda yardımcı olacaklarını söyledi.


Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Hakkari'deki hekim sıkıntısıyla yakından ilgilendiğini belirten Gürbüz, yaşanan doktor sıkıntısının en kısa zamanda sona ereceğini belirtti. Vali Gürbüz daha sonra şunları söyledi:
"Hastanemizde ve sağlık ocaklarımızda hekim açığı çok. Sağlık Bakanımız bu konuyla çok yakından ilgileniyor. Eski ismiyle mecburi hizmet dediğimiz yeni yönetmelik de çıktı. Bu yönetmelik Eylül ayı mezunu olan uzman ve pratisyen hekimlere uygulanıyor. Ekim ayından itibaren Mecburi Hizmet Yasası'na tabi tutulan doktorlar, mutlaka Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine gelecek. 2005 yılından başlamak suretiyle yeni çıkan yasa ve yönetmelik sayesinde iddia ediyoruz ki, 2006-2007-2008 yıllarında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri hekimsizlikten kurtulacaktır. İlimize atanan 10 doktorumuzdan 4'ü geldi, 6'sı ise gelecek. Bugün itibari ile il ve ilçelerimizde uzman doktor sayımız 21, pratisyen hekim sayımız ise 32'ye yükseldi."


Hakkari'ye 45 günlüğüne atanan Uzman Dr. Ünal Ersoy ile Dr. Engin Tutkun ise, 45 günlük süre zarfında görevlerini en iyi şekilde yapacaklarını belirterek, meslektaşlarının da kısa süreli de olsa buralara gelip görev yapmaları çağrısında bulundu.

İHA
hakkari'ye
atanan
10
doktordan
4'ü
göreve
başladı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir