Medimagazin logo

OMÜ Tıp Fakültesinden yeşil kartlı hastanın ölümü ile ilgili açıklama

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tayyar Cantürk, dumandan zehirlenen iki kardeşten birinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili iddialara cevap verdi
OMÜ Tıp Fakültesinden yeşil kartlı hastanın ölümü ile ilgili açıklama
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tayyar Cantürk, dumandan zehirlenen iki kardeşten birinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili iddialara cevap verdi.


Başhekim Prof. Dr. Tayyar Cantürk, 7 Mart günü yaşanan konut yangını sonucunda yoğun dumandan zehirlenen Alihan Karakılıç (6) ve kardeşi Buğrahan Karakılıç'ın (5) Samsun Devlet Hastanesi'ne götürüldüğünü ve buradaki ilk müdahalelerini takiben OMÜ Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesi Çocuk Acil Polikliniği'ne sevkli başvurularının yapıldığını söyledi.


Kamuoyunda konuyla ilgili yanlış bilgilerin olduğunu belirten Cantürk, "Söz konusu hastalar Hastanemiz Çocuk Acil Polikliniği'ne aynı gün saat 15.40'da ambulansla ulaştırılmışlardır. Yapılan muayenelerinde karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu her iki hastanın derin koma halinde olduğu, solunumlarının olmadığı ve ancak cihazla suni solunum yaptırılabildiği saptanmıştır. Bu gibi hallerde tedavi alternatifinin 'Hiperbarik oksijen uygulaması' olması nedeniyle, bu hizmet olanağının hastanemizde mevcut olmamasından hareketle, İstanbul ve Ankara'da hizmeti verebilecek kurumlar tarafımızdan aranmıştır. Bizzat hastanemiz hekimlerince yapılan bu araştırma sürecinde tüm kamu kurumlarının olumsuz yanıt vermesi üzerine hasta ailesi bilgilendirilmiş, hastanemizde ancak yoğun bakım koşullarında izleme yapılabileceği ve destek tedavisi verilebileceği izah edilmiştir" dedi.


Hasta yakınlarının kendi olanaklarıyla tedavi imkanı bulabileceklerini ifade ettiklerini öne süren Cantürk, "Kendi istekleri ve rızalarıyla tüm risk ve sorumlulukları üstlendiklerini beyanla ve imza karşılığında, çocukları özel bir ambulansta bir hekim ve bir acil tıp teknikeri eşliğinde saat 19.00'da hastanemizden alarak ayrılmışlardır. Hastaların yaklaşık 3.5 saat süreyle gözetimimizde bulunduğu süre boyunca mevcut klinik tablolarına uygun destek tedavisi verilmiştir" diye konuştu.


Elektrikli battaniyeden çıkan yangında evde yalnız bulunan Alihan Karakılıç ve kardeşi Buğrahan Karakılıç dumandan zehirlenmiş, Ankara'da çocukları çok sayıda hastanenin kabul etmemesi nedeniyle saatlerce tıbbi müdahale bekleyen Alihan ambulansta hayatını kaybetmişti. Aile ise yeşil kartlı oldukları için hastanelerin çocukları kabul etmediği, gerekli sağlık müdahalesinin yapılmadığı, tedavi için personel yetersizliği, yer olmadığı gibi nedenleri öne süren hastane yönetimini suçlamıştı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatları doğrultusunda olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


İHA
omü
tıp
fakültesinden
yeşil
kartlı
hastanın
ölümü
ile
ilgili
açıklama
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir