Medimagazin logo

Prof. Göksel Kalaycı ’nın katil zanlısı kılık değiştirmiş

İstanbul Tıp Fakültesi otoparkında uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Prof. Dr. Necip Göksel Kalaycı’nın katil zanlısı Yusuf Cevahir, Haseki’de kaldığı otelde gözaltına alındı. Tanınmamak için bıyığını kestiren Cevahir, iki görgü tanığı tarafından kesin olarak teşhis edildi
Prof. Göksel Kalaycı ’nın katil zanlısı kılık değiştirmiş
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İstanbul Tıp Fakültesi otoparkında uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Prof. Dr. Necip Göksel Kalaycı’nın katil zanlısı Yusuf Cevahir, Haseki’de kaldığı otelde gözaltına alındı. Tanınmamak için bıyığını kestiren Cevahir, iki görgü tanığı tarafından kesin olarak teşhis edildi.

Yusuf Cevahir’in Prof. Kalaycı’nın ameliyat ettiği, ancak daha sonra hayatını kaybeden Ahmet Cevahir ile kardeş torunları olduğu ortaya çıktı.

İSTANBUL Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necip Göksel Kalaycı’yı 7 kurşunla öldüren katil zanlısı, polisin yürüttüğü yoğun çalışma sonucu belirlenerek yakalandı. Görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda 1.70 boylarında, şişman, bıyıklı, alnı açık ve 40-45 yaşlarında olduğu belirlenen katil zanlısının robot resmi çizildi. Prof. Kalaycı’nın bir süre önce ameliyat ettiği Ahmet Cevahir’in yakınları tarafından öldürülmüş olabileceği iddia edildi. İddiaya göre, Ahmet Cevahir, ameliyat öncesi Prof. Kalaycı’ya ‘Bu ameliyattan sağ çıkmazsan, seni de yaşatmazlar. Ona göre’ dedi. Bunun üzerine Cevahir’in yakın çevresini araştıran polis, verilen eşkale uyan 7 kişi belirledi. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne çağrılan 7 kişiden 6’sı teşhis için gelirken Yusuf Cevahir gelmedi. Teşhisten kaçan Cevahir, kullandığı iki ayrı telefonu da kapattı. Polis, Yusuf Cevahir’in gidebileceği 5 ayrı adrese pusu kurdu.


BIYIKLARINI KESMİŞ

Yusuf Cevahir, önceki gece Cevahir Vakfı’na ait olduğu iddia edilen Haseki’deki Cevdet Sunay Oteli’ne gelince polisin yaptığı baskınla gözaltına alındı. Otelin güvenlik kamerası kayıtlarına da el konarak incelemeye alındı. Kamera kayıtlarında, cinayetten yaklaşık 20 dakika sonra bıyıklı olarak otele geldiği belirlenen Yusuf Cevahir’in; 30 dakika sonra aynı kıyafetlerle ve bıyıklı olarak otelden çıktığı ve cinayetten yaklaşık 16 saat sonra saat 02.30 sıralarında bıyıklarını kesmiş ve kıyafetlerini değiştirmiş olarak otele döndüğü belirlendi. Kamera kayıtları görgü tanıklarına izletildi ve görgü tanıkları Cevahir’i teşhis etti. Üzerinde pasaportu da bulunan Cevahir’in yurtdışına kaçma hazırlığında olduğunu belirten emniyet yetkilileri, ancak gereken önlemlerin önceden alındığını ifade ettiler.


SUSMA HAKKINI KULLANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen ve cinayet masası ekiplerince sorgulanan Yusuf Cevahir, susma hakkını kullandığını belirterek ifade vermedi. Cevahir’in gözaltına alınmasından sonra emniyete çağrılan ve isimleri açıklanmayan olayın iki görgü tanığı doktorun, Cevahir’i kesin olarak teşhis ettiği açıklandı. Savcılıktan ek gözaltı süresi alınacağı ve İstanbul dışında bulunan üçüncü görgü tanığına da teşhis yaptırılacağı belirtildi.


On sabıkası olan zanlı kardeş torunu çıktı

Prof. Dr. Göksel Kalaycı’nın katil zanlısı olarak gözaltına alınan Yusuf Cevahir’in ölen Ahmet Cevahir’le kardeş torunları olduğu belirtildi. Ruhsatsız silah bulundurmak, adam yaralama, ve çıkar amaçlı suç çetesi kurmak suçlarından 10 sabıkası olan Yusuf Cevahir’in genelevlere yönelik daha önce yapılan iki ayrı operasyonda gözaltına alındığı açıklandı. Yusuf Cevahir, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nden kontrol için Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Yusuf Cevahir, kontrole götürülürken gazetecilerin sorularını yanıtlamazken ‘Ne çekiyorsunuz?’ diyerek basın mensuplarının çekim yapmalarına tepki gösterdi.



Hürriyet
prof.
göksel
kalaycı
&#8217
nın
katil
zanlısı
kılık
değiştirmiş
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir