Medimagazin logo

Manisa'da doktor hasta yakınlarının saldırısına uğradı

Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nde görevli beyin cerrahi uzmanı Dr. Erol Öksüz, hasta yakınlarının saldırısına uğrayarak hastanelik oldu. Manisa Tabip Odası üyeleri, hastane bahçesinde toplanarak saldırıya tepki gösterdi
Manisa'da doktor hasta yakınlarının saldırısına uğradı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nde görevli beyin cerrahi uzmanı Dr. Erol Öksüz, hasta yakınlarının saldırısına uğrayarak hastanelik oldu. Manisa Tabip Odası üyeleri, hastane bahçesinde toplanarak saldırıya tepki gösterdi.


Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi, Milletlerarası Morris Şinasi Çocuk Hastanesi, Devlet Hastanesi ve olayın meydana geldiği Merkez Efendi Devlet Hastanesi doktorlarının katılımıyla düzenlenen basın toplantısına, saldırıya uğrayan beyin cerrahi Uzmanı Dr. Erol Öksüz, sağ el parmakları alçılı ve yüzü yaralı şekilde geldi.


Güvenlik önlemleri altında basın bildirisini okuyan Manisa Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Hatice Mavioğlu, "Tüm toplumda yükselen şiddet eğiliminden sağlık mensupları da payını almaktadır. Hekimlere ve diğer sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları gittikçe artmaktadır. Son bir hafta içinde Aydın, Diyarbakır ve en son dün Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nde bir beyin cerrahi arkadaşımız olmak üzere 3 hekim hasta ya da hasta yakınları tarafından darp edilmiştir. Bize ulaşmayan olayların sayısını ise bilmiyoruz. Ülkemizde sağlık hizmetleri ile ilgili sorunlar hep olmuştur. Bugün de ne yazık ki, dün mecliste sayın başbakanın söylediği gibi hastane kuyrukları bitmemiştir. Sağlıkla ilgili yeni yasalarla daha da sıkıntılı günler hepimizi beklemektedir. Ancak bu problemlerin sorumlusu sağlık çalışanları değildir. Olsa olsa mağdurlarıdır" dedi.


Şiddet olaylarındaki artışın bir sosyal patlamanın habercisi olabileceğini ifade eden Mavioğlu, "Gerekli tedbirler alınmazsa çok daha üzücü olaylarla karşılaşabiliriz. Bu süreçte biz sağlık çalışanları, siz hasta ve hasta yakınları sağduyulu olmalı, öfke, şiddet içeren vatandaşlardan uzak durmalıyız" diye konuştu.


Hastane bahçesindeki doktorların basın bildirisi okunduğu sırada, hasta ve hasta yakınları da olayı üzüntü ile karşıladıklarını belirtti. Merkez Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yavuz Bayır da açıklamasında, "Bu tarz saldırılar doktorlarımızın çalışma şevkini ortadan kaldırmaktadır. Hasta ve hasta yakınlarının daha sabırlı olmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Hasta yakını Kemal P.'nin saldırısına uğrayan beyin cerrahi uzmanı Dr. Erol Öksüz ise, "Dün öğleden sonra acilde bir hastaya baktıktan sonra normal poliklinik yaptığım odama geldim. Öncelikle randevulu olan kendi hastalarıma sırayla bakmaya başlamıştım. Aradan bir başka doktor arkadaşımın hastasının yakını odaya girerek, 'Bizim hastamıza bakmayacak mısın?' dedi. Ben de kendisine randevulu hastalarımı bitirir bitirmez bakabileceğimi söyledim. Hasta yakını sinirlenerek üzerime saldırdı. Elimi kırdı ve yüzüme tırnakları ile zedeledi. Ben de hastane güvenliğini ve polisi çağırıp davacı oldum. Şu anda beni bu hale getiren hasta yakınında şikayetçiyim" açıklamasını yaptı.

İHA
manisa'da
doktor
hasta
yakınlarının
saldırısına
uğradı
Yorum (2)
abdullah sadık
Bakanlık bunu ilk kez yapmıyor. bunlar adil davranırlar diye düşünüyorsunuz ama maalesef davulun sesi uzaktan hoş geliyor. ilk başlarda özel hastaneler deveyi hamuduyla yutup üsye ile gelenlere hormon tahlili isterlerken, günde 12 kez tam kan takibi yaparlarken ödemeler tıkır tıkır yapılıyordu. şimdi ise fakülte hastanesinde bu hastaya sodyum gereksiz istenmiş diyerek kesinti yapılıyor. bir karar verilmişse uygulanmalı, dere geçerken at değiştirilmez. benzer hadise vergi cezalarında da yaşandı hatırlarsanız. böyle uygulamalar gayretli insanların şevklerini kırıyor maalesef.
0
Cevapla
yusuf canbay
Doğru söze ne denir.Ağzınıza sağlık.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir