Medimagazin logo

Devlet Hastanesi'ndeki yolsuzluk iddiasında gelişme...

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi Devlet Hastanesi'ndeki '' Yolsuzluk'' iddiaları üzerine başlatılan soruşturmayı yürüten müfettişlerin hazırladığı ön raporda, ''hastanede gerçekleştirilen bazı işlemlerle ilgili olarak adli ve idari disiplin uygulamalarını, kurum zararının tazminini gerektiren fiillerin tespit edildiği'' bildirildi
Devlet Hastanesi'ndeki yolsuzluk iddiasında gelişme...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi'nin tüm evraklarına ve bilgisayar kayıtlarına, yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla el konuldu.
Edinilen bilgiye göre, dün gece saat 22.00 sıralarında Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı üzerine harekete geçen emniyet ve jandarma ekipleri, hastanedeki ihale dosyalarının tümüne el koydu.

Olayla ilgili olarak Başhekim Fatih Aytekin, Başhekim eski Yardımcısı Sualp Erkalan ve Hastane eski Müdürü Hamza Öztürk'ün ifadesine başvurulduğu, hastane personeli ve hastane ihalelerine katılan firma yetkililerinin de evlerinden alınarak sabaha kadar sorgulandığı bildirildi.

Sandıklı Kaymakamı Adnan Kayıt, ihalelerde yolsuzluk yapıldığı iddiası üzerine hastanenin tüm evraklarına el konulduğunu doğruladı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi Devlet Hastanesi'ndeki '' Yolsuzluk'' iddiaları üzerine başlatılan soruşturmayı yürüten müfettişlerin hazırladığı ön raporda, ''hastanede gerçekleştirilen bazı işlemlerle ilgili olarak adli ve idari disiplin uygulamalarını, kurum zararının tazminini gerektiren fiillerin tespit edildiği'' bildirildi.


Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Recep Akdağ'ın Sandıklı Devlet Hastanesi ile ilgili olarak aldığı bazı duyumlar üzerine, konunun soruşturulması için Teftiş Kurulu Başkanlığı'na emir verdiği hatırlatıldı.

Görevlendirilen 2 müfettişin konuyu ayrıntılı bir şekilde soruşturduğu belirtilen açıklamada, soruşturma ile ilgili ön raporun görevli müfettişler tarafından Sağlık Bakanı Akdağ'a sunulduğu kaydedildi.

Açıklamada şöyle denildi:

''Bu ön raporda; inceleme ve soruşturmada hastanede gerçekleştirilen bazı işlemlerle ilgili olarak adli ve idari disiplin uygulamalarını, meydana gelen kurum zararının tazminini gerektiren fiiller tespit edildiği, nihai raporun tamamlanmak üzere olduğu belirtilmiştir'' Açıklamada, raporların tamamlandığında ilgili mercilere gönderileceği ve bu mercilerin kararına göre sorumlular hakkında gereken yasal işlemlerin yapılacağı duyuruldu.

İHA

devlet
hastanesi'ndeki
yolsuzluk
iddiasında
gelişme...
Yorum (3)
Dr.Cevdett
Maalesef zamanımızda pek çok şeyde olduğu gibi tıp eğitiminde de aşınma ve içini boşaltma hastalığı meydana geldi. Tabela tıp fakülteleri, tabela doktorları sırf sayıyı artırma adına piyasada kol gezmeye başladı. Bir zamanlar televizyonda ''Acil Servis'' diye bir dizi vardı. Her şeyin tıkır tıkır işlediği, acil radyolojik tetkiklerin anında yapıldığı, acil müdahalede geç kalınmadan girişimlerin yapıldığı şiir gibi çalışan bir ekibin olduğu bir diziydi. Dizi bitince neredeyse acil hasta olsa da ameliyat yapsam hissi gelirdi o hevesle.Acaba ülkemizde böyle bir hastane var mıdır? Ya da böyle bir sistem kuracak kafa yapısına sahip idarecilerimiz olacak mı merak ediyorum.
0
Cevapla
mehmet mermer
Sayın Başer hocam. FTR uzmanlığı Tıbbın en önemli uzmanlığıdır, yine Acil tıp uzmanlığı gibi. Saygılarımla
0
Cevapla
Frankie Bellevan
başar hocam:sizin gibi "zor zamanlarda konuşanların" sayılarının artması dileğiyle. her zaman sevgiler,saygılar.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir