Medimagazin logo

Hastane borçları taksitlendirilerek ödenecek

Hastane, sağlık ocakları ve dispanserler &#8220;kalem hatası&#8221; ile silinen 3,5 katrilyon liralık (3,5 milyar YTL) devlet alacağına sonunda kavuşuyor. <br />Sağlık kuruluşlarını büyük sıkıntıya sokan teknik soruna çözüm bulundu. Konunun tarafları olan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ&#8217;ı parti genel merkezine davet eden AK Parti Merkez Yürütme Kurulu&#8217;nda (MYK) borçların taksitlendirilerek ödenmesi kararlaştırıldı
Hastane borçları taksitlendirilerek ödenecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Hastane, sağlık ocakları ve dispanserler “kalem hatası” ile silinen 3,5 katrilyon liralık (3,5 milyar YTL) devlet alacağına sonunda kavuşuyor.
Sağlık kuruluşlarını büyük sıkıntıya sokan teknik soruna çözüm bulundu. Konunun tarafları olan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı parti genel merkezine davet eden AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) borçların taksitlendirilerek ödenmesi kararlaştırıldı.


Buna göre, hastanelere ilk üç ay için 750 milyon YTL, geri kalan aylar için de 500’er YTL ödeme yapılacak. Ödemelere şubat ayından itibaren başlanacak.


TBMM Genel Kurulu’nda 26 Aralık’ta yapılan görüşmelerde örneğine çok az rastlanan bir hata yaşandı. Bütçe Kanunu’na eklenen bir maddeyle kamu alacakları silindi.

Tarih olarak 2004 yerine yanlışlıkla 2005 yazılınca hastanelerin alacağı olan 3,5 milyar YTL de kapsama dahil oldu.

Sağlık Bakanlığı’nın tepki gösterdiği bu yanlışlığın giderilmesi için AK Parti yönetimi de devreye girdi. Başbakan Erdoğan’ın rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı AK Parti MKYK toplantısında Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa ve Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, hastane alacaklarının henüz çözülemediğini hatırlatarak, yaşanan sıkıntıyı gündeme taşıdı.

Fatsa, yanlışlıktan Maliye Müsteşarı H. Basri Aktan’ı sorumlu tuttu. Başbakan Erdoğan’a partide vekalet eden Dengir Fırat, MYK toplantısına Sağlık Bakanı Akdağ ve Maliye Bakanı Unakıtan’ı davet ederek sorunu masaya yatırdı. İki bakanla yapılan görüşmelerin ardından gelecek aydan başlamak üzere Maliye Bakanlığı’nın hastane alacaklarını taksitlerle ödemesi kabul edildi.

Zaman
hastane
borçları
taksitlendirilerek
ödenecek
Yorum (7)
selman
hocam konya üniversitesi olduktan sonra dönerler düştü değilmi.sağlık bakanlığına birşey diyemiyosunuz üniversitenizin dekanına rektörüne diyorsunuz değilmi...merak etmeyin bu kafayla giderseniz prof maaşı yoksulluk sınırına düşecek.o zaman görecem sizi.
0
Cevapla
Dr.Cevdettokat
Değerli kardeşim, malum olduğu üzere devletin zirvelerinde böyle bir sıkıntı yok. Ancak aynı şeyleri alt kademeler için maalesef söyleyemiyorum.Kaht-ı Rical özellikle 2. basamak hastanelerimizin acillerinde yaşanıyor.Hastanelerin vitrini olması gereken acillerde özellikle akşam saat 19-23 arası bir keşmekeş hali mevcut.Acillerdeki o tecrübeli doktor arkadaşlarımız aile hekimliğine kaydırılıp pasifize edilirken aciller için çözüm üretme konusunda kaht-ı rical yaşandı.Aciller 2 tane acil tıp uzmanıyla işlemiyor.En azından bu saatlerde acil triajı sağlamak için aile hekimliğinden destek almayı acil tıp derneği olarak bakanlığa sunun.
0
Cevapla
ae
Selman bey, yazdıklarınızın Başar Hocanın yazdıklarıyla ne ilgisi var anlamadık.Nitekim yazıda Bakanlık ta kast ediliyor.Okuduğunuzu anlamıyor musunuz yoksa provakötör müsünüz. Sizin gibilerin doktor olduğu ülkede Bakan Beyin doktorlara yaptıkları haklı herhalde
0
Cevapla
selman
'Bu konuda özellikle idari yapılanmalar dikkat çekiyor.Günlük hayatımızda idari problemler hep ön plana çıkıyor.Bunlar acaba idari makamlarda olan kişilerde ehliyet ve liyakat açısından bazı sorgulamalar gerektirmiyor mu?Bu işi en iyi yapacaklar mı tercih ediliyor? Bu konuda kurumsallaşamadığımız kesin. Bunu gerek Bakanlıkta gerek üniversitelerimizde sık sık müşahade ediyoruz. Olanla yetiniliyor, bazı kişilerden asla vazgeçilemiyor. Daha iyisi sorgulanamıyor.' paragrafına istinaden yazdım yazıyı.hoca sağlık bakanlığı para veriyor, dekanlık bize dağıtmıyor demeye getiriyor.
0
Cevapla
melek z
Bazı insanlara bir şeyler anlatmak istersiniz fakat verdikleri yanıttan anlarsınız ki sizi anlamaktan çok uzaktır.Bu durumda o kişiye karşı sükut etmek düşer,ne söyleseniz boştur.Başar beyi tebrik ediyorum gerçekten enfes ve haklı bir yazı. Selman beyin yazdıklarına sadece sükut edebilirim.saygılar.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir