Medimagazin logo

Bebek ölümlerine asistan eksikliği neden oldu iddiası

İstanbul Üniversitesi İstanbul (Çapa) Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Cerrahi Bölümü’nde tedavi görürken ani biçimde yaşamını yitiren çocuklarının ihmal kurbanı olduğunu öne süren Ağgül, Yalman ve Kılıç aileleri savcılığa suç duyurusunda bulundu
Bebek ölümlerine asistan eksikliği neden oldu iddiası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İstanbul Üniversitesi İstanbul (Çapa) Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Cerrahi Bölümü’nde tedavi görürken ani biçimde yaşamını yitiren çocuklarının ihmal kurbanı olduğunu öne süren Ağgül, Yalman ve Kılıç aileleri savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Aileler, son altı ay içinde 10 çocuğun yaşamını yitirdiği belirtilen bölümdeki ihmalden Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alaatin Çelik ve ekibini sorumlu tutttu. Günde 30 ila 40 çocuk hastanın bakıldığı klinikte, yoğunluğa rağmen kadro sıkıntısı olduğu ve ölümlerin buradan kaynaklandığı öne sürüldü.

PROF’LAR BİRBİRİNE GİRMİŞTİ

Gözlerin çevrildiği İTF Çocuk Cerrahisi Bölümü bazı haberlerle basına da yansımıştı. Prof. Dr. Alaattin Çelik ve Prof. Dr. Tansu Salman tarafından 1983 yılında kurulun profesör kadrosuna son olarak Hüseyin Özbey dahil olmuştu. Ancak Çelik ve Salman’ın, Özbey’in profesörlüğünü kabullenemedikleri ve bu nedenle bir kurul toplantısında kavga ettikleri öne sürülmüştü. Prof. Dr. Özbey, kavgada elinin ve omzunun ezildiğini söylerek Adli Tıp’tan rapor almıştı.

DOKTOR DAYANMIYOR

Son iki yılda 10 asistanın hiçbir neden göstermeden ayrılarak başka bölümlere geçmesi sonucu şu an sadece iki asistan görev yapıyor. Yine yardımcı doçentler Cem Boneval ve Selim Aksüyek ile birlikte iki uzman doktor da bir süre önce başka bir bölümde göreve başladı. Bölümdeki asistan sıkıntısı üzerine eski dekan Prof. Dr. Emin Darendeliler 2004 yılında, Prof. Çelik’e asistan ihtiyacı olup olmadığını dilekçeyle sormuş, Çelik ihtiyaç olmadığı yanıtını vermişti.

Bölümde endoskopi cihazı başta olmak üzere cihaz açığı da bulunduğu bildiriliyor.

DEKAN DOĞRULADI

İTF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Keçer de bölümde bazı sıkıntılar olduğunu doğrulayarak “Bir ihmal yaşandığına inanmıyorum. Hiçbir doktor hastasının ölmesini istemez. Bazı asistanlarımızın memnun olmadığı için ayrıldığı doğru. Bize gelen bütün iddiaları samimiyetle inceliyorum. Eksik cihazları en kısa sürede tamamlayacağız” dedi.


Akşam
bebek
ölümlerine
asistan
eksikliği
neden
oldu
iddiası
Yorum (2)
akademisyen
Başar bey doğulu toplumların yaşadığı sorunu çok güzel yazmışsınız.
0
Cevapla
Frankie Bellevan
başar hocam ağzınıza,yüreğinize sağlık. keşke okusalar,kavramların üzerinde tek tek düşünseler ve anlasalar. vebal onların üzerinde. farkında bile değiller. mutlaka çok meşguldürler,hele zamanları hiç yoktur. toğrağın altında hepsinin çok zamanları olur. orada da kibirli davransınlar da görelim.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir