Medimagazin logo

Döner ödenmemesine "tabut"lu protesto

Adana'da sağlık çalışanları, döner sermaye ücretlerinin ödenmemesini, temsili olarak tabuta koydukları memurun cenaze namazını kılarak protesto etti
Döner ödenmemesine "tabut"lu protesto
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Adana'da sağlık çalışanları, döner sermaye ücretlerinin ödenmemesini, temsili olarak tabuta koydukları memurun cenaze namazını kılarak protesto etti.


Türk Sağlık-Sen Adana Şubesi tarafından sağlık çalışanlarının durumlarının iyileştirilmesi ve döner sermaye ücretlerinin ödenmesi için Adana Numune Hastanesi bahçesinde düzenlenen eyleme doktor, hemşire ve sağlık personelleri katıldı.


Burada bir basın açıklaması yapan Türk Sağlık-Sen Adana Şubesi Başkanı Ethem Tunç, Sağlık Bakanlığı'nın döner sermayedeki alacaklarını ödemediğini ileri sürerek, "Sağlık çalışanları haciz ve borçla boğuşmaktadır. Bizler sizlerden sadece ve sadece haklarımızın verilmesini istiyoruz" dedi.


Basın açıklamasından bir devlet memuru temsili olarak tabuta konularak cenaze namazı kılındı. Cenaze namazını kıldıran temsili imam, "Bu dünyada enflasyon ateşiyle yanan memuru cehennemde yakma. Dünyada yüzü gülmedi, ahrette yüzü gülsün. Bu dünyada karnı doymadı, ahrette doysun" şeklinde dua okudu.

Eylemi merakla izleyen hasta ve hasta yakınları da el açıp dua okuyarak sağlık çalışanlarına destek verdi.
Sağlık çalışanları, "Adalet dediler hakkımızı yediler", "Memurun hakkını kimse yiyemez", "Bizi satanı bizde satarız" şeklinde slogan attıktan sonra işlerinin başına döndü.


İHA
döner
ödenmemesine
"tabut"lu
protesto
Yorum (1)
erdal biber
D Başer beyi ve ekibini üstün gayret ve başarılarında dolayı kutluyorum. Acil hekimliği konusunda birçok branştan öte avrupa çapında ses getiren kongrelerin devamını diliyoruz. Siz yüzümüzü ak ettiniz...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir