Medimagazin logo

Kayseri Doğumevi yapılan projelerle örnek hastane oldu

Kayseri Doğumevi Başhekimi İlhan Özer, hayata geçirdikleri projelerle Doğumevi'ni örnek hastane haline getirmeyi başardıklarını söyledi
Kayseri Doğumevi yapılan projelerle örnek hastane oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kayseri Doğumevi Başhekimi İlhan Özer, hayata geçirdikleri projelerle Doğumevi'ni örnek hastane haline getirmeyi başardıklarını söyledi.


Başhekim Özer, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, ameliyathane odasından doğum odalarına kadar her şeyi yenilediklerini belirterek, bu başarıyı kıt imkanlarla sağladıklarını kaydetti. Başhekim Özer, hastanedeki çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

"Doğumevi Hastanemize TSE ISO 900 kalite güvence belgesi aldık. Doğum salonu içerisinde bulunan eczane ve sterilizasyon bölümünü sancı odalarına dönüştürdük. Anne adaylarının çocuklarını rahat dünyaya getirmeleri için doğum salonunu, 3 ayrı oda olarak modern bir şekilde yeniden yapılandırdık. Yenidoğan canlandırması için ünite oluşturuldu. 6 doğum masası, 30 hasta yatağı alındı. Doğum salonun havalandırılması yapıldı. Hastane girişindeki uzay çatı, gebe polikliniği, çocuk polikliniği, laboratuar, radyoloji ve aile planlamasının klima ve havalanması sağlandı. Çoçuk kan alma ve emzirme odaları düzenlendi. Ameliyathane odalarının sayısı 4'e çıkartıldı. Hasta hakları birimi ve enfeksiyon komitesi kuruldu. SSK Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığı ile devredilmesiyle birlikte 10 kadın doğum uzmanı, 16 ebe ve SSK kadın, doğum ve ameliyathanelerdeki tıbbı cihazlar ayrıca bize güç kattı. Ayrıca portable röntgen cihazı alındı. 1 adet ultrason cihazı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 10 adet kuvöz hastanemize kazandırıldı."


Hastanelerindeki bütün bu yenilikler için devlet ve hastane imkanlarıyla 600 bin YTL kadar bir harcama yapıldığını ifade eden Başhekim Özer, yapılacak yeni projelerinin başında personel sayısını artırmak, infertilite polikliniği açmak, acil girişi binasını üzerinde görünüşü bozmayan 4 katlı bir bina inşa etmenin olduğunu da sözlerine ekledi.

İHA
kayseri
doğumevi
yapılan
projelerle
örnek
hastane
oldu
Yorum (10)
Ali Alper
Acil tıp konusunda alınan önlem; " Hele bir vatandaşım acilin kapısından dönsün o doktorun alnını karışlarım..." şeklinde olunca haliyle tercih edilmiyor. Bir önceki sağlık Bakanı için tıp camiası sizi hiç unutmayacak demiştiniz ama yerine gelini hiç hatırlamayacakmışız gibi gözüküyor!!!
0
Cevapla
Dr.Cevdettokat
Değerli kardeşim, görmek istemeyenden daha kör, duymak istemeyenden daha sağır yoktur bilirsin. Yaklaşık aile hekimliği projesine geçildiğinden beri 7-8 yıldır acillerimiz perişan durumda. Bu projeyi başlatan bakan, projenin en önemli ayağı olan sevk zincirini gerçekleştiremeyeceğini tebdili kıyafet gittiği Isparta'da gözleriyle gördü ve uygulamadan kaldırttı. Bu arada acillerden yüksek maaş ve nöbetsiz sedanter hayat vaat ederek çektiği acil tıp uzmanını aratmayacak kadar yetenekli hekimleri aile hekimliğinde pasifize etti. Aciller nasılsa bir şekilde diğer uzmanlarla yürür diyerek hastanelerin bu vitrini olacak birimini kaosa sürükledi. Bu arada bizi itibarsızlaştırıp sıradanlaştırmasıda işin cabası oldu. Şu an acilimizin cam kapıları kendilerini acilde beklettikleri gerekçesiyle magandalar tarafından kırılmış durumda.Acile gelen acil tıp uzmanı arkadaşlar acilin yükünden kısa sürede yılıp bir an önce akademik hayata atılıp kendilerini kurtarma telaşına düştüklerinden acilde kendilerini kalıcı görmemekte ve bu yüzden onlardanda verim alınamamaktadır. İnanın ben 24 yıllık hekim olarak bundan 10 yıl önce acillerimizin bundan çok daha iyi olduğuna şahidim. Zaman geçtikçe acilin çalışma şartları zorlaşmakta ve maalesef acile gelen vatandaşlarda perişan olmaktalar. Bakanlığımız ise acillerin sorunlarına karşı nedendir anlamıyorum hâlâ kör ve sağır muamelesi yapmaktadır. Bu konuda acil tıp derneği olarak en büyük yük size düşmekte, sağlık bakanıyla birebir görüşüp sorunları ve çözüm önerilerinizi kendisine ilk ağızdan iletmeniz gerekmektedir. Yoksa acillerde hepimiz boğulup gideceğiz Allah korusun.
0
Cevapla
acilci
Peki hocam ne olacak bu isin sonu, aile hekimleri ayda 16 saat nöbet tutmamak icin heryeri ayaga kaldıriyor cikan yasalara ragmen cogunun nobet tutmayacagina eminim, bizler yillardir kimsenin calismak istemedigi acillerde surunuyoruz hala bakanlik gormezden geliyor en cok yipranan branslarin basinda geliyoruz hic bir yipranma payi almiyoruz erken emeklilik konusunda derneklerin girisimi olup olmadigi mechul, hafta sonunda bayramda bizler calisirken herkes evde oturuyor hafta ici mesai saatin ile ayni degere sahip gece ayakta olmanin bedeli, bu sartlarda daha cok uzun sureler aciller kimsenin gelmek istemedigi yerler olmaya devam edicek artik elle tutulur gozle görulur tepkiler istiyoruz, bu konuda en buyuk pay sizlere dusuyor sayin hocam.
0
Cevapla
Soner Recai Öner
Tıp fakültesi 3-4-5. sınıflarında rutin dışı ekstra acilde nöbet tutarken öğrendiklerimin sayesinde bu güne kadar o kadar çok acil hastaya yardımcı oldum ki! O kadar keyifliydi ki orada çalışmak. Şimdi herkes acilden doğal olarak kaçıyor. Sebep ortada! Sağlık sistemini daha iyiye götürmeleri için görevlendirdiğimiz "bakan"lar (Bu konuda mütevazi olmamak gerekir: Demokraside halk bazı kişileri görevlendirir ve kendi adına iş yapsın diye oraya yollar.) doktor veya hasta; insan faktörünü asla düşünmediler. Şaşırmayın! Hasta memnun, nerden çıktı bu insan faktörünü düşünmemek diye! Şöyle: Hastanın doktordan faydalanma adabı bozuldu. Hastanın doktora güven duygusu bozuldu. Hasta neye inanacağını şaşırdı. Komşuya mı, internete mi, doktora mı?!... Doktor derin bir gelecek kaygısına düştü. Aklında yalnızca hastası olması gereken doktor; dava, şiddet, çocuğun okulu, hanımın tayini perdesinin puslu gözleriyle bakmaya başladı hastalarına. Kendine güveni kayboldu. Bu olayda çalışan makine; hastalar ürün; sonuç da seçmen olarak görüldü. Acil servisin ayarı bozuldu. Kendini acil hissetmediği halde; parasız diye, sıra alma yok diye, işten çıkar giderim diye (dikkat ettiyseniz hepsi hastanın ayarının bozulması neticesidir!) acilin yükü bin kat arttı! Aralarından gerçek acil hastayı ayıklayana kadar hasta sahiplerinin sabrı tükendi şiddet doğdu. Tepeden inme, örneği görülmemiş ve hiçbir demokratik süzgeçten geçmemiş düzenlemelerle sonuç bu hale gelmesine rağmen hala torba yasalar konuşuluyor. Ve bunca sıkıntıyı kimse görmüyor! Allah hepimizin yardımcısı olsun!
0
Cevapla
eski acilci
Sayın Doktor Cevdettokat ağzınıza sağlık...ne güzel özetlemişsiniz...Acillerde acil uzmanları çalışmayacaktıysa neden acil uzmanı oldular diye hep sormuşumdur...çünkü hepsi başhekim yardımcısı vs. şeklinde masa başı işlere atlayıp acili yine pratisyenlere bıraktılar. Söylediğiniz gibi başarılı tecrübeli hevesli ne kadar kıdemli pratisyen varsa onları da küstürüp aile hekimliğine kaçmasına seyirci kalındı. Acilde çalışanın hakkını korumayıp heveslendirmeyip aile hekimlerine zoraki görev yazarak yine saçma sapan bir süreci başlatıyorlar. Ancak unutulmasın ki artık malpractice var ve aile hekimlerinin bir çoğu eski acil hekimi.... onlar en az risk alarak hastayı defansif şekilde uzmana yönlendirmeyi gayet iyi başaracaklar. Bu da hiç kimsenin sorununu çözmeyecek.Bu saatten sonra tek korkum tüm yakınlarım ve kendim için ALLAH ACİLLERE DÜŞÜRMESİN....
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir