Medimagazin logo

Kumluca Devlet Hastanesi 'ne yeni başhekim

Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimliği'ne Opr. Dr. Murat Durukan atandı
Kumluca Devlet Hastanesi 'ne yeni başhekim
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimliği'ne Opr. Dr. Murat Durukan atandı.


Mevcut Başhekim Ramazan Karaağaç'ın istifası nedeniyle boşalan göreve atanan Durukan, ülkenin her köşesinde doktorluk yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.


Durukan, "Kumluca benim memleketim. Memleketimde hemşehrilerime hizmet vermek başka bir mutluluk veriyor. Yenilenen Kumluca Devlet Hastanesi'nde her geçen gün yeni hizmetlere şahit olacaksınız. Amacımız Antalya'nın batısında en güzel sağlık hizmeti veren bir hastane olmak" dedi.


İHA
kumluca
devlet
hastanesi
'ne
yeni
başhekim
Yorum (7)
Dr S İsmail Cihan
Herkes kendi yarasından sızladıkça tepedekiler de tepmeye devam eder be hocam.Günde 3 hasta bakan hekimin 70 hasta bakandan daha fazla ücret aldığı bir sistemde lokal örneklerle çözümmü aranır.Sistemin mayası bozuk mayası.
0
Cevapla
Mücahit Altuntaş
Sağlık sistemi performans sisteminde her geçen gün daha boğuluyor , daha sorunlu hale geliyor.Aşırı iş yükü döngüsünde gün geçtikçe tedavi etme potansiyelini , niyetini yitirecek , iyi hizmet vermek isteyeni , iyi niyetli insanları küstürecektir.... Ne yapmalı.... 1.Hekimlerin ,sağlık çalışanlarının iş yükünü azaltmamız gerekiyor.... 2.Hekimlerin ,sağlık çalışanlarının çalışma ortamını randevulu , belirli bir sürede(15-20dk) , sessiz , güvenli insanca hale getirmek gerekiyor.... 3.İş yükü , çalışma koşullarını görmek gerekiyor.Malpraktis yasalarını , hasta haklarını yönetmeliğini çıkarmadan önce buraların düzeltilmesinin gerektiğini idrakı , öngörüsü gerekiyor.... 4.Sağlıkta hastayı müşteri , sağlık yönetimini kazanca endenksli işletmelere sokmaktan bir an önce vazgeçmek gerekiyor.... 5.İnsan 15-20dk muayne süresi , akılcı , geri bildirimli sevk sistemi , yan dal-organ hekimliği yerine aile hekimliği-pediatri-dahiliye gibi bütüncül hekimliği desteklemek , sağlığı bütüncül hekimlik üzerinden kurgulamak gerekiyor.... 6.Sağlığın karar vericilerinin yani siyasilerin yaptıkları uygulamaları ,yapacakları uygulamaları akılcı , mantıklı, bütünsel sorunları öngörerek , sağlık çalışanlarıyle , kamuoyuyla paylaşarak yapmaları ,kamuoyuu her aşamada bilgilendirmesi gerekiyor.... 7.Bu ülkenin , yetiştirdiği değerleri ,sağlık çalışanlarının , hekimlerinin kıymetini bilmesi gerekiyor.... 8.Bu ülkenin herşeyden ama herşeyden önce emeği , emeğin kıymetini bilmesi ,ona saygı göstermeyi bilmesi gerekiyor.... 9.Bunları öğrenemezsek , geliştiremezsek , hepimizin aynı gemide , daha karışık , içinden çıkılmaz sorunları , kargaşayı ,anlayışsızlığı ,son boyutuyla tüyler ürperten şiddet olaylarını yaşamaya devam edeceğimizi anlamamız gerekiyor.... 10.Hekime şiddet konusunu Bakanlığın kamuoyunu bilgilendirerek ele alması , , akşamları çeşit çeşit dizeler yerinede bu gittikçe artan temel sorunumuzu , ihtiyacımızı , açık oturumlarda kamuoyuyla paylaşması gerekiyor.Daha sağlıklı bir sağlık ortamı için ,sağlık çalışanlarının durumunu düzeltmek için , paylaşımcı ,eleştirici , bütüncül bakmayı , sorunları çözümleri ifade etmeyi öğrenmemiz gerekiyor.... 11.Özetle sağlıkta hekim , sağlıkçı, hasta( artık müşteri ) yabancılaşmasını çözmek gerekiyor..... Hekime düşen iyi hasta hekim ilişkisini destekleyecek , saçma gereksiz iş yükünü , harcamaları azaltacak iyi hekimlikten , hastadan yana tavır koymaktır.Önce gereksiz iş yükünü tanımla!!... Hekim bir hastaya 20dk ayıracak , sevk sisteminin arkasında duracak , özlük haklarını kurda kuşa yem etmeyecektir.Bunları idrak edemiyoruz.Dolaysıyla Sağlık sistemi öngörüsüzlerin elinde daha kötüye gidiyor.İzliyoruz.Dr.Mücahit Altuntaş İç Hastalıkları uzmanı...
0
Cevapla
Frankie Bellevan
hacılar şeytanı mina'da taşlasınlar. bizler de buradaki asıl şeytanları taşlayalım.
0
Cevapla
Dr.Cevdett
Değerli kardeşim, acilin sıkıntılarını iliğine kadar hisseden bir cerrah olarak TTB'nin 14 önerisinden bir tanesinde bile acil sıkıntılarından bahsedilmemiş olması, ilgili meslek örgütümüzünde sıkıntılarımızdan ne kadar bihaber olduğunun bir göstergesi.Eski bakanın bürokratlarıda gitmediği sürece sağlık sisteminde yeni bakanın bizimle ilgili gerçekçi bir düzenleme yapamayacağını düşünüyorum. Bakın yan sütunda bakanlık bürokratlarından Doktor Mehmet Demir yeni bakanımızın üniversite hocalarına yönelik girişimlerinden ne kadar rahatsız olmuş.Hep söylüyorum performans sisteminde adalet aramak randevuevinde bekeret aramaktan farksızdır. Tek çözüm temel maaşlarımızın gerçekçi şekilde artırılmasıdır.
0
Cevapla
asistan acil
Sayın hocam gayretlerinizin farkındayız, ama bakanlık bünyesindeki ve sgk mensuplarının zihinleri aynı. gelip sadece birgün saat herhangi bir eğitim araştırma hastanesinin acilinde durup izlesinler. Anlayana. saygılar hocam,ankara numune acil tıp kliniği.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir