Medimagazin logo

Akdağ: Kuş gribi kontrol altında

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, aralık ayı sonunda görülen kuş gribinin kontrol altına alındığını, 15 günden beri yeni vaka görülmediğini söyledi.
Akdağ: Kuş gribi kontrol altında
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, aralık ayı sonunda görülen kuş gribinin kontrol altına alındığını, 15 günden beri yeni vaka görülmediğini söyledi.


Akdağ, Bakanlığı ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere gittiği Nevşehir'de gazetecilerin sorularına şu yanıtı verdi:
"Hükümet kuş gribinde mükemmel bir yaklaşım sergiledi. Bu çerçevede önemli olan iki nokta var. Halkımızda beyaz et ve yumurtaya karşı psikolojik bir tedirginlik oluştu. Oysa Dünya Sağlık Örgütü'nün başkanı bile yemeğimizde piliç bulunmasını istedi, beraber piliç yedik. Bilim adamları, endüstriyel manada üretilen ürünler için tehlike düşünmüyor. Bunun dışında tehlike, ne Türkiye ne dünya için tam olarak geçmiş değil. Kanatlı hayvanlarla temas eden, dokunan, dokunduktan sonra elini yıkamayan kişiler için de risk devam edecek. Çocuklarımızı kümes hayvanlarına asla yaklaştırmayacağız. Erişkinler için de bu tarz kümes hayvancılığından vazgeçmeliyiz. Kümes hayvanları tamamen kapalı alanda olacak. Ülkenin sorunu bu."


'Hekimler işten kaçmaz'
Akdağ, Başbakanlığın zorunlu hizmetle ilgili genelgesinin Danıştay tarafından yürütmenin durdurulması kararıyla ilgili olarak da, gerekçeli kararın gelmesinden sonra gerekenlerin yapılacağını belirtti, "İnanıyorum ki ülkemin hekimleri bu işten kaçınmayacak. Biz de hükümet olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Bunun üçüncü bir yolu yok. Bakanlık olarak alternatif yöntemler de uyguluyoruz. Sözleşmeli statü ile doktor açığı olan Doğu ve Güneydoğu'ya gitmek isteyen tüm uzman hekimlerimize 8 bin YTL'yi aşan maaş ve döner sermaye ödemeleri yapıyoruz" dedi.

Radikal
akdağ:
kuş
gribi
kontrol
altında
Yorum (3)
diş hekimi
hocamiz kisaca diyor ki;özelden hizmet alipta ne yapacaksınız biz ne güzel üniversitede ögrencileri ve doktora/uzmanlık ögrencilerini esek gibi calistirip bakiyoruz full kapasitede hastalarımıza.hatta yeni sehir poliklinigi actik hasta bakacagiz diye simdi sevk serbest bırakılırsa hastalarımız sevk almak icin bize gelir.hastalar dısarı kacar ne gerek var buna gelsin hasta bizde 3-5 ay ne beklemesi gerekiyorsa biz tedavisini yapar dönerini aliriz oldu da bitti diyor.özeti bu
0
Cevapla
DR.DENT
sayın hocam görüşlerinize aynen katılıyorum .ama ben 25 bin nüfuslu bir ilçe hastnesinde çalışan tek dişhekimiyim.günde 50 hastaya bakmak zorunda kalıyorum.25 hasta merkezi hastane randevü sisteminden 25 hasta da hasta kabulden kayıt alıyor.üstelik haftanın belli günlerinde protez yapmak zorundayım.bu mudur diş hekimliği mesleği nin etiği?çoğu zaman boşubuşuna hastalara ilaç yazmak zorunda kalıyorum.dolguya diş temizliğine yeterli zamanımı ayıramıyorum.bakanlık yetkilileri bunu bilmiyorlar mı?sizden ricam meslekte bir büyüğümüz ve dekanımız olarak bu yanlişi yetkililere duyurmanız.teşekkür ederim hocam şimdiden.
0
Cevapla
hatice ince
işsiz kalan nice diş hekimlerine nasıl çözüm bulabiliriz diye düşünmenizi beklerdim açıkçası.benim gibi atama bekleyen onca diş hekimi varken muayenehane de açtırmıyorsunuz, döneri nasıl arttırabilirim hesabı yapıyorsunuz pes yani...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir