Medimagazin logo

Zorunlu hizmet için bakanlıktan ‘geçici’ çözüm

Sağlık Bakanlığı, doğuya giden hekimler için uygulanan zorunlu hizmet yasasının bazı hükümlerini iptal eden Danıştay kararına karşı geçici hizmet ile önlem aldı
Zorunlu hizmet için bakanlıktan ‘geçici’ çözüm
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı, doğuya giden hekimler için uygulanan zorunlu hizmet yasasının bazı hükümlerini iptal eden Danıştay kararına karşı geçici hizmet ile önlem aldı.

Bakanlık, Anayasa Mahkemesi'nden çıkacak son karara kadar geçici hizmeti düzenleyen genelgeye göre doğuya atama yapacak. Genelgeyle bir hekim, bir yıl boyunca farklı illerde geçici hizmet görevinde bulunacak.

Danıştay, 2 Şubat'ta zorunlu hizmetin bazı hükümleri ile ilgili, ‘eşitlik ve ölçülülük’ ilkesini gerekçe göstererek yürütmeyi durdurma kararı verdi. Danıştay, gerekçeli kararında yürütmesini durdurduğu hükümlerin Anayasa'da belirtilen özgürlük ve ölçülülük ilkesine aykırı olduğunu vurguladı. Danıştay, söz konusu yasa hükümlerinin iptali için, Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB)'nin başvurusu üzerine aldığı kararı Anayasa Mahkemesi'ne gönderdi. Ancak Sağlık Bakanlığı'nın, Danıştay kararından iki gün önce bir genelge çıkardığı ortaya çıktı. Genelgeyle, zorunlu hizmet çerçevesinde doğuya hekim gönderemeyen bakanlık, geçici hizmetle önlem alıyor.

Bakanlık, yayınladığı genelgeye göre hekim yoğunluğu fazla olan illerden az olan illere takviye yapacak. Zorunlu hizmette ısrarcı olunacağını açıklayan Sağlık Bakanlığı bürokratları, bu kapsamda ne yapılacağını tartışıyor. Bakanlık, Danıştay kararına rağmen 17 Şubat'ta zorunlu hizmet kapsamında atama yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Böyle bir durumda 3. dönem kura çekiminde yaklaşık bin pratisyen ve uzman hekim doğu illerine yerleştirilecek.

Zaman
zorunlu
hizmet
için
bakanlıktan
&#8216
geçici&#8217
çözüm
Yorum (1)
şahin öztürk
Bir önceki eleştirel yorumumu yayınlamadığınız için bu habere yeni yorum yazıyorum.....Belki bu yayınlanır.. Celal hocam her şeyin en iyisini siz bilirsiniz..Yaptığınız ve düşündüğünüz herşey kusursuz..Önünüzde saygıyla eğiliyorum..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir