Medimagazin logo

HÜ Merkez laboratuvarı açıldı

Harran Üniversitesi (HÜ) Osmanbey Kampüsü'nde yapımı tamamlanan Merkezi Laboratuvar ve Kütüphane düzenlenen törenle açıldı
HÜ Merkez laboratuvarı açıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Harran Üniversitesi (HÜ) Osmanbey Kampüsü'nde yapımı tamamlanan Merkezi Laboratuvar ve Kütüphane düzenlenen törenle açıldı.


Osmanbey Kampüsü'nde Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Büyükburç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fahri Cici, dekanlar ve öğretim görevlilerinin katıldığı törende konuşan HÜ Daire Başkanı Hacı Yılmaz, "Kütüphanede 25 bin basılı eser 25 bin elektronik yayın olmak üzere 50 bin yayın, 500 civarında da dergi bulunuyor" dedi.


2 milyon YTL'ye cihazları alınarak kurulan Merkezi Laboratuvar hakkında bilgi veren Doç. Dr. Nihat Dilsiz, birçok üniversitede olmayan tesisi kurmaktan mutlu olduklarını söyledi. Laboratuvarın üniversitedeki bilim adamlarının araştırmaları için önemli bir imkan olduğunu vurgulayan Dilsiz, laboratuvara yeni cihazların alımını sürdüreceklerini kaydetti.


Rektör Prof. Dr. Uğur Büyükburç da kurulduğu 1992 yılından itibaren HÜ'nün sürekli bir gelişim gösterdiğini dile getirerek, laboratuvar ve kütüphaneyle eğitimde kalitenin yakalanması için önemli iki adım atıldığını söyledi.
Merkezi laboratuvara 2006 yılında da yeni cihaz alacaklarını kaydeden Büyükburç, öğretim üyelerinin araştırma yapabilmeleri için her türlü imkanı oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.

Konuşmalardan sonra Merkezi Laboratuvar ile Kütüphane'nin açılışını yapan Rektör Prof. Dr. Uğur Büyükburç, tesisler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İHA
merkez
laboratuvarı
açıldı
Yorum (2)
Dr.Cevdett
Bakanlıkta acil sağlık hizmetleri başkanlığı diye bir birim oluşturuldu ve bu birimin başında genel cerrah prof.dr.Ali Coşkun var.Bakanlık acil sıkıntılarını ne ölçüde dikkate-ciddiye alıyor durum acillerimizin perişanlığından belli.Acil hizmetlerinin derme çatma kelle başı hekimle idare edilemeyeceğini birilerinin bakanlığa anlatması gerekli. Acilde 7/24 her branşta doktor olmasını bizde isteriz ancak bu istek akılla bağdaşır bir durum değil.Acillerin hastanelerin aynası olduğunu idrak edemeyenler bu sorunu kökten çözmek için hiçbir çaba sarfetmemekteler.Bu konuda en büyük görev acil derneklerine düşmekte ve bakanlıktaki ilgili idarecilere ulaşıp kalıcı ve gerçekçi çözüm sunmaları gerekmektedir.İyi günlerde buluşmak dileğiyle.
0
Cevapla
UYARIŞ ÇOBAN
HOCAM ÇOK GÜZEL YORUMLAMIŞ
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir