Medimagazin logo

Türkiye'de ilacı eczacı tavsiye ediyor

Aile Sağlığı Araştırma Derneği (ASAD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Halim Hattat, hekime başvurmadan ilaç kullananların depresyona girdiğini söyledi
Türkiye'de ilacı eczacı tavsiye ediyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Aile Sağlığı Araştırma Derneği (ASAD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Halim Hattat, hekime başvurmadan ilaç kullananların depresyona girdiğini söyledi.

ASAD'ın sertleşme sorununa yönelik olarak Türkiye genelinde bin 205 eczacıyla görüşerek yaptığı araştırmanın sonuçlarının açıklandığı toplantıya, ASAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Halim Hattat, yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Emre Akkuş ile İzmir Temsilcisi Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Çakılı katıldı.

Yapılan araştırmanın sonuçlarını açıklayan Prof. Dr. Hattat, cinselliğin bir tabu olmaktan çıkması gerektiğini belirterek,"Araştırmada, katılımcı eczacıların sertleşme sorununu giderici ilaçlar hakkındaki bilgi derecesinin orta düzeyde olduğu ortaya çıktı. Eczacıların büyük çoğunluğu, bu ilaçlarla ilgili bilgilerinin mesleki bilgilerden kaynaklandığını ifade etmişlerdir. İlgili ilaçları eczacı tavsiyesiyle alanların oranı yüzde 24 iken, doktor tavsiyesiyle kullananların oranı yalnızca yüzde 14'te kalmaktadır" dedi.

Toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Prof. Dr. Hattat, "Sertleşme sorununun çözümüne yönelik çok etkili ilaçlar mevcut. 2 saatte etki gösteren Viagra ile 10 dakika içinde sonuç alınabilen Levitra gibi ilaçlar var. Yalnız bu ilaçların hekim tavsiyesi ve kontrolünde alınması çok önemli" diye konuştu.

Hekime danışmadan ilaç alanların büyük bir kısmının ilaç etki göstermeyince depresyona girdiğini kaydeden Hattat, "Oysa bu ilaçlar, doktor tavsiyesinde ve onun önerdiği şekilde kullanıldığında yararlı olan ilaçlardır" şeklinde konuştu.

"İLK SEMİNER İZMİR'DE DÜZENLENDİ"

ASAD, yapılan araştırmada ortaya çıkan sonuçlar ışığında, sağlıkta eczacıların çok önemli rol oynaması nedeniyle eczacıların ve eczane teknisyenlerinin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak için Türkiye'nin 23 ilini kapsayan "Sertleşme Sorunu Nedir ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?" konulu bir dizi bilgilendirme seminerleri düzenliyor. 2006 yılı içinde yapılacak olan seminerlerin ilkini ASAD, İzmir Eczacı Teknisyenleri Derneği ile birlikte İzmir'de düzenlendi. Açılış konuşmasını İzmir Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Metin Bava'nın yaptığı toplantıda, 275 eczacı ve eczane teknisyeni bir araya geldi.

Hekim kontrolünde ilaç kullanımının öneminin vurgulandığı seminerde katılımcılara, kendilerine başvuran hastaların doktorlara yönlendirilmesi tavsiye edildi. 2 saate yakın süren toplantının ardından eczacılar ve eczane teknisyenleri, kendileri için düzenlenen programda eğlendi. Gecenin sonunda İzmir Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Metin Bava, Prof. Dr. Halim Hattat, Prof. Dr. Emre Akkuş ve Prof. Dr. Necmettin Çakılı'ya birer teşekkür plaketi sundu.

Ayrıca seminere katılan tüm eczacı ve eczane teknisyenlerine birer sertifika verildi.

ASAD'ın düzenlediği "Sertleşme Sorunu Nedir ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?" konulu bilgilendirme seminerlerinin mart ayı içerisinde Bursa ve Denizli'de yapılacak toplantılarla devam edeceği bildirildi.

Mynet
türkiye'de
ilacı
eczacı
tavsiye
ediyor
Yorum (1)
Osman D
Hocam, haklısınız. Cerrahide malzeme israfı yıllardan beri oluyordu. Ancak şu anda SUT bir vurdu, öldürdü. Maalesef devlet her alanda olduğu gibi burada da kantarın topuzunu tutturamıyor. "Biraz tasarruf yapayım" diyor. Ancak bir bakıyorsunuz bazı kozmetik malzemelere ödeme yaparken hayati öneme sahip birçok malzemenin satın alınmasını imkansız hale getirecek SUT fiyat sınırları koyuyor. Şu andaki sorun daha ziyade bu. Eğer konu makul bir şekilde çözülmezse bir süre sonra ameliyathanede malzeme olmadığı için acil servisten kabul edilmeyen, oradan oraya sevkedilirken de yolda ölen hastalara tanık olacağız. Umarım iş bu aşamaya gelmeden aklıselim dahilinde çözülür. saygılarımla...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir