Medimagazin logo

Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi 'nin sağlık durumu iyi

Geçirdiği kalp spazmı sonucu Erzurum Aziziye Hastanesi'ne anjiyo olan Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ahmet Yakut'un sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi
Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi 'nin sağlık durumu iyi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Geçirdiği kalp spazmı sonucu Erzurum Aziziye Hastanesi'ne anjiyo olan Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ahmet Yakut'un sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.


Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Turgat Anuk, yaptığı açıklamada, başhekiminin sağlık durumunun gayet iyi olduğunu söyledi.

Anuk, "Başhekimimizin sağlık durumu iyi, ilk önce bizi üzmüştü. Ancak Erzurum'da anjiyo olduktan sonra durumunun gayet iyi olduğunu gördük. Ayrıca kendisi Iğdır'a akşam geldiler. Hastanemizde kendisini müşahede altında tutuyoruz. 2-3 gün sonra başhekimimiz gayet sağlıklı bir şekilde görevinin başına dönecektir" dedi.


Op. Dr. Turgut Anuk, başhekim Op. Dr. Ahmet Yakut'un rahatsızlanması dolayısıyla geçmiş olsun dileklerinde bulunan Iğdırlılar'a teşekkür etti.
iğdır
devlet
hastanesi
başhekimi
'nin
sağlık
durumu
iyi
Yorum (5)
Mücahit Altuntaş
Almanya bilgilendirmesi için teşekkür ediyorum. Hekimlerin ilaç firmalarıyla, derneklerle ilişkileri her düzeyde engellenmeli.Bugün medimagazinde performans sistemi ilaç kullanımı ve SGK başkanının maliyet açıklamaları var.Herkes maliyet artışından tutuştu !Sorunu saniki yeni görüyoruz. Sağlıkta dönüşüm bir skandala doğru gidiyor. Umarım sağlıkta performans sistemiyle balonlaşan işlem ve tetkik artan maliyetlerle birlikte asıl konumuz "nitelikli zamanda nitelikli iş" , "sağlıkta kayıt sistemi" , "sağlıkta kronik hastalıkların paylaşımı" , "sağlıkta bilginin paylaşılması" , "birinci basamak hekimliğinin" , "sağlıkta ticarileşmenin" ve "eğitim sisteminin sorunlarını" da konuşabiliriz. Sağlık sisteminin sorunları bütündür.Branşlarla soruna bakmak son derece yanlış.Hem kendi branşlarımıza özgü soruna yaklaşıyoruz.Orkeskerasyonu çalışılmamış tek kişilik konserleri aynı anda dinliyoruz. Eğitilmişleri böyle.İnsan fıtratı.Ama sistem insan fıtratındaki sorunları görerek hareket etmek zorunda.Yoksa hepimiz kaybederiz. Saygılarımla Dr.Mücahit Altuntaş İç hastalıkları uzmanı
0
Cevapla
veli erdemli
Çok güzel bir yazı . Teşekkürler.Bizde böyle olması zor. Biz Avrupalı değil Ortadoğuluyuz.
0
Cevapla
ö.faruk atay
Tıp kongreleri öğrencilere meccani,asistanlara 100 TL ,uzmanlara ise normal sınırlar içinde ücretli olmalıdır.Alınan ücretlerin ilgili branşa ait federasyonun masrafları ve bilimsel çalışmalara harcanması ve bazen asistanlara maddi destek için kullanılması yerinde olur.Tıp dernekleri ilgi duyan stajyer öğrencileri de kongrelere çekmenin yolalrını aramalıdırlar.Bir de ulusal ölçekdeki kongreler Ankara'da yapılmalıdır.Çünki merkezdedir, ülkenin her yerinden ulaşım imkanları nisbeten eşitdir.Bölgesel sempozyumlar ise Antalya,Trabzon gibi illerde yapılabilir.
0
Cevapla
hüsnü çelik
Cihat Hocanın yazısı ve önerisi tek kelimeyle mükemmel. Kongrelerimizde endüstri bağımlılığından kurtulmanın tek yolu fedakarlık yapmamız. Endüstrinin katkısı kongre dışı alanlarda olmalı sadece. turizm fimaları da aradan çıkarılmalı. Sezon dışı otel kapatıp konaklama fiyatlarını %500 gösteren sistemlerden bıktık artık. İnanın aracılar ortadan kalkarsa çok daha ucuza çok daha yüksek katılımlı kongreler düzenleyebiliriz. Hatta uluslararası katılımcı sayısı 100 kat, belkide 1000 kat artacaktır...Denemek zor değil. Bu uygulama sadece bir kahraman bekliyor..
0
Cevapla
yasin bez
Ben tam anlayamadım, bu kongrede ilaç firmaları hiç destek olmamiş mı? Eğer öyleyse büyük başarı. Tebrik ederim. Ayrıca daha önce konuşmacıların masrafları kongre organizasyonu tarafından karşilandığı için mi posteri olan genç meslektaşlara burs (kayıt ve ulaşiım) verilemiyormuş? Tahminim tek nedenin konuşmacı masrafları olmadığı yönünde. Son olarak da bu yöntemin zamanla nitelikli sunumların azalmasına yol açma ihtimali var, bunun önüne geçmek için uygulanacaksa da dikkatle uygulanmalı, belki alternatif maali kaynaklar bulunmalı. Aksi takdirde kendi bütçesi ile katılmak istese de meslektaşlarımız iyi bir bilimsel program bulamayabilirler.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir