Medimagazin logo

23 il modern sağlık ocağına kavuştu

Dünya Bankası ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen “Sağlık Projesi” kapsamında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 23 kente, misafirhanesi ve restoranı bulunan eğitim sağlık ocağı yapıldı
23 il modern sağlık ocağına kavuştu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Dünya Bankası ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen “Sağlık Projesi” kapsamında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 23 kente, misafirhanesi ve restoranı bulunan eğitim sağlık ocağı yapıldı.

Van Sağlık Müdürü Muhammed Güzel Kurtoğlu, proje kapsamında aralarında Batman, Siirt, Bitlis, Muş, Ağrı, Şırnak, Hakkari, Elazığ, Tunceli ve Erzincan’ın bulunduğu 23 ilde, 2004 yılında eğitim amaçlı sağlık ocaklarının temelinin atıldığını söyledi.


Sağlık ocaklarının çoğunun inşaatının tamamlanarak hizmete girdiğini, Van’daki sağlık ocağının da 10 gün önce açıldığını ifade eden Kurtoğlu, sağlık ocaklarında çeşitli ünitelerden doktorlar, acil servis, konferans salonu, emzirme odaları ve kütüphane bulunduğunu bildirdi.

Sağlık çalışanları ile çevre il ve ilçelerden gelen hastaların konaklaması için misafirhane ve restoran da bulunduğunu belirten Kurtoğlu, “Eğitim sağlık ocaklarının özellikle bu illere yapılmasının nedeni, bu kentlerde yoğun olan altyapı ve konaklama sorunlarına çözüm bulmak” dedi.

Bu sağlık ocaklarının yeni hizmete girmesi nedeniyle işleyişi hakkında yönetmeliğin henüz hazırlanmadığını ifade eden Kurtoğlu, Van’daki sağlık ocağının resmi açılışının yapılmadığını kaydetti.

NTV-MSNBC
23
il
modern
sağlık
ocağına
kavuştu
Yorum (1)
dreet
Özelde çalışma veya muayenehane döneminde bunlar oluyordu ve belki önerileriniz gerçekleşebilirdi. Ancak tam gün ile birlikte kimse hastayı primer kabul etmez hele hele tel. numarısını hayatta vermez. Gebeden de dost olmuyor ne yazık ki! Hemen nazını çektirmeye çalışıyor. Yüz vermemek lazım, işini yapıp geçeceksin. Bu ülkede sezaryen oranlarını azaltmak istiyorsak birinci basamakta toplu, ikinci basamakta gebeyi, üçüncü basamakta hasta yakınlarını eğitmek lazım. Doğumhaneye giren gebe avazı çıktığı kadar ben sezaryen istiyorum der ve seni dinlemezde, dışarıda eşi seni yaka paça yakalar doktor karıma çocuğuma birşey olursa seni öldürürüm derse doktor da durmaz alır sezaryana geçip gider. Halkın ve basının eğitim rotasyonu(!) ile bile biz bu oranı yarı yarıya indiririz. Saygılarımla.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir