Medimagazin logo

ABD'li doktor gelin, Türk köylüsü gibi yaşıyor

ABD'li bayan doktor Ann Bozer, 5 yıl önce evlenerek yerleştiği Kırıkkale'de, bir köylü gibi yaşamaktan memnun olduğunu dile getirdi
ABD'li doktor gelin, Türk köylüsü gibi yaşıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
ABD'li bayan doktor Ann Bozer, 5 yıl önce evlenerek yerleştiği Kırıkkale'de, bir köylü gibi yaşamaktan memnun olduğunu dile getirdi.


Yaklaşık 5 yıl önce eşiyle birlikte Kırıkkale'nin Delice İlçesi'ne bağlı Meşe Yayla Köyü'ne yerleşen fizik tedavi uzmanı doktor Ann Bozer (50), hiç yabancılık çekmeden bir köylü gibi hayatına devam ediyor.


Edinilen bilgiye göre, 1968'de bir program çerçevesinde Türkiye'ye gelen ve 2 yıl kalan Dr. Ann Bozer, o dönem Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim gören Haydar Bozer ile tanışıp evlendi. ABD'nin Seattle kentine yerleşen, Alparslan ve Alissa Meltem adında 2 çocukları olan çift, 1981 yılında Türkiye'ye gelerek Ankara'da yaşamaya başladı. Ankara'da 2001 yılına kadar oturan Bozer çifti, şehrin havasından ve gürültüsünden uzaklaşmak için Kırıkkale'nin Meşe Yayla Köyü'ne yerleşti.

''Eşim neredeyse ben oradayım'' diyen Ann Bozer, 5 yıldır kayınvalidesi Döndü Bozer'in Meşe Yayla Köyü'ndeki evinde yaşadığını, kısa sürede köy hayatına alıştığını, sabah erken kalktığını, hayvanlara baktığını söyledi.


Bozer, "Günlük hayatım köyde yaşayan bir Türk kadının yaşadığı şeylerden ibaret. Erken kalkar, hayvanlara yem veririm. İneklerin sütünü sağar, yavrularını emdirir, ahırı temizlerim. Eşimin kahvaltısını hazırlar, bağ bahçe işlerine bakarım. Gerçi bu kış günlerinde buralarda kar fazla olduğu için hayvanların bakımıyla daha çok ilgileniyorum" dedi.


ABD'de bir engelliler okulunda uzman doktor olarak görev yaparken Türkiye'ye geldiğini, burada köy yaşamının tüm inceliklerini öğrendiğini anlatan Bozer, bulgur pilavını, Türk kahvesini iyi yaptığını, köy yufkasını da çok sevdiğini belirtti.


ABD'nin fotoğraflarına bakarak memleket özlemini gidermeye çalıştığını da kaydeden Bozer, köydekilerin çok sıcak insanlar olduğunu, ömrünün sonuna kadar köyde yaşamaya devam edeceğini dile getirerek, "Eşim sağ olsun, şehirde ne varsa imkan olarak köye de getirdi. Çok geniş bir evimiz var. Kangal köpeklerimiz var. Ormanlık bir köyde yaşıyoruz. Memleket özlemini ise çocuklarım Amerika'da yaşadığı için onlardan aldığım haberle gideriyorum. Ana dilimi unutmamak için sık sık onlarla telefon görüşmesi yapıyorum" şeklinde konuştu.


Emekli avukat Haydar Bozer de köye yerleşme kararını eşiyle birlikte aldıklarını ifade ederek, ''Ben onun, o da benim fikirlerimi benimser. Çocuklarımız ABD'de çalışıyor. Biz eşimle köye yerleşmek için ortak karar aldık ve uyguladık. Şimdi çok mutluyuz'' açıklamasında bulundu.


Amerikalı gelininden son derece memnun olduğunu söyleyen Döndü Bozer ise Ann'ın çok iyi bir insan olduğunu ifade etti .

İHA
abd'li
doktor
gelin
türk
köylüsü
gibi
yaşıyor
Yorum (3)
r.h
Bazı hocalarımızın ve meslektaşlarımızın DOKTORLARIN İÇİNDE BULUNDUĞU VAHİM DURUMU ANLATMA ÇABALARINA rağmen hala durumun farkına varamayan tepkisiz doktorlara yazıklar olsun
0
Cevapla
Deniz Ali İltüzer
Değerli Hocam, ellerinize, kaleminize sağlık.
0
Cevapla
Mete Ay
Yazılanlara katılmamak mümkün değil. Zaten yıllardır konuşulan ve yazılan şeyler. Yani artık bunların ötesine geçmek lazım ama nasıl? Çuvaldızı kendimize de batıralım. Uygulamada ne yazık ki bu sistemi besleyen de biziz aslında. Bu sistemi düzeltecek olanlar, bu görüşleri savunan eğitim veren hocalarımız kendi hastanelerinde kendine özel performansa sıcak bakarken ve daha nasıl çok kazanırız ( puan yaparız), nasıl kendimize daha menfaat sağlarız diye idarelere, YÖK'e vb yerlere öneriler sunarken bu nasıl olur ki? Bu öneriler sunulurken herkes sadece kendini düşünürken eğitimi düşünmeye fırsat mı kalıyor? Bölüme ve kişiye özel performans ayarlamaları yapılmadan iş yapmayız zihniyetleri ile hangi eğitim iyileştirmesinden bahsederiz ? Bu sistem içinde rol model olarak görülen ve böyle bir misyonu olan hocalarımız bu tavırlarların asistanlara ve öğrencilere verdiği eğitimin bir parçası olduğunun farkında değiller mi? Bu zihniyetin sadece sistemi beslediğini ne zaman göreceğiz? Özlük haklarımız ve maaşlarımız için hep birlikte tavır alarak eğitiminde değerlendirildiği ve maaşımızı çok aşmayan bir performans değerlendirmesi üzerine konuşmayı bıraktık mı artık? Artık bilinenleri tekrar etmeyelim harekete geçelim ama kendimiz için değil mesleğimiz için
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir