Medimagazin logo

Politikacılar bilime soğuk

Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 'Bilimsel Araştırma ve Politika İlişkisi' başlıklı raporu, politikacıyla bilim arasındaki uçurumu ortaya koydu
Politikacılar bilime soğuk
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 'Bilimsel Araştırma ve Politika İlişkisi' başlıklı raporu, politikacıyla bilim arasındaki uçurumu ortaya koydu.


TÜBA'nın araştırmasına göre, mevcut politika yapma süreçlerinde, araştırmaya ancak karar öncesinde sınırlı ölçülerde yer veriliyor. Sorunların çözümüne yönelik bilimsel araştırmalar ve bunlardan yararlanma oranı son derece sınırlı. Araştırmada özetle şu sonuçlara varıldı:


"Bilimsel araştırma kültürü olmayan politikacılar, parti geleneği yüzünden böyle bir alışkanlık edinmemekte, halk da bu tür politikacıları seçmeme iradesi-ni gösterememekte. Eğitim sisteminde bilime önem veren nesiller yetiştirilmemesi buna katkı sağlamakta, akademisyenler de yeterli derecede araştırma yapamamakta, yapsalar da politikacılara ulaştırma gereği duymamakta, tersine politikadan uzak durmaya çalışmakta. Bilimsel bilginin üretimi ve kullanılmasına hassasiyet gösterilmemekte. Bilimsel gelişmeler, özellikle sosyal bilim konuları medyada yer almamakta."


Radikal
politikacılar
bilime
soğuk
Yorum (6)
serdar savacı
Değerli meslektaşım Sayın Özcengiz içindeki gençlik ateşini yazısına gayet güzel yansıtmış.Gençlerin yılmadan çalışmaları mesleğimizi gideceği yere götürecek ancak bu çalışmaların sadece bilimsel alanda yapılmasının yetmiyeceği görüşündeyim.Tüm hekimler Tabip Odası ve uzmanlık derneklerinin çalışmalarında da yer almalıdır diye düşünüyorum.Bu sayede bir avuç kişinin idaresi dışına çıkamayan sistemin kırılması mümkün olabilir. Daha adil bir sistem kurulabilir mi sorusunun cevabını bu yaşamımda görebileceğimi sanmıyorum,orası şimdinin gençlerine kalmış! Saygılarımla.
0
Cevapla
Emret bakanım
Yasa 656 değil 657 olacaktı birde yazınız maalesef "ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler" tadında olmuş, konulara uzak...
0
Cevapla
Yavuz Orak
Hocam sessiz çoğunluğun düşüncelerini ifade ediyorsunuz.Sözünüzü tuttuğunuz ve bu güzel yazıyı kaleme aldığınız için teşekkür ederim.
0
Cevapla
cemal
hocam türkiyede tıp bitmiş.daha doğrusu bilim bitmiş.insaların ruhu bitmiş.türkiyede bilim bitmiş, dahada doğrusu türkiye bitmiş.tıp diye bir şey kalmamış, doktorların çoğu esnaf olmuş.yok hayvancılık yapıyor, yok elma satıyor.yok buğday alıp satıyor.adaletsizliğ*i kendi içimizde bence aramayalım.adam 80000 tl ye ev yapıyor.300000 tl ye satıyor.ben beyin tümörü ameliyatı yapıyorum 70 tl ye.işte adaletsizlik bence budur.
0
Cevapla
Dilek Özcengiz
Sayın'emret bakanım' 656 büyük gaf düzeltme için teşekkürler. Saygılar, Dilek Özcengiz
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir