Medimagazin logo

Sağlık ve Milli Eğitim Maliye engeline takıldı

Sağlık Bakanlığı'na borçlarını ödememiş olan Maliye, ek ders ücretlerine zammı da kırpmak istiyor
Sağlık ve Milli Eğitim Maliye engeline takıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı'na borçlarını ödememiş olan Maliye, ek ders ücretlerine zammı da kırpmak istiyor.

CHP lideri Deniz Baykal'ın banka hesapları ile ilgili iddiaların ardından hedef adam haline gelen Unakıtan bu kez kabine arkadaşları ile sıkıntı yaşıyor.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik "ek ders ücretleri", Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise "hastane borçlarının ödenmesi" için Unakıtan'ı sıkıştırıyor.

Öğretmenlere ek ders ücretinde artış sözü veren ve saat ücretini 9.8 YTL'ye yükseltmeye çalışan Milli Eğitim Bakanı Çelik, Unakıtan engelini aşamadı. Maliye Bakanı, "Fatura 3 milyar YTL tutuyor" gerekçesiyle ek ders ücretlerini kırpma sinyali verdi. Çelik, "Ek ders ücretinde yeterli artış olmazsa ben de zorunlu ders saatlerini yükseltmem" değerlendirmesini yaptı.

Başbakan Erdoğan'ın hafta başındaki AK Parti grup toplantısında Unakıtan'a tepki göstermesine neden olan hastane faturasının ilk dilimi ise 800 milyon YTL düzeyinde hesaplandı. Sağlık Bakanı Akdağ'ın şikayeti üzerine Erdoğan, şubat ortasına kadar sorunun çözülmesi talimatını verdi. Akdağ, Sağlık Bakanlığı'nın hastane alacaklarının 2003 ve 2004 yıllarına ilişkin tutarlarının silindiğini ancak 2005 yılına ilişkin ödemelerin yapılmaması yüzünden sıkıntı yaşandığını dile getirmişti.

Maliye, bu yıl Sağlık Bakanlığı'na hastane ödemeleri için 5 milyar 415 milyon YTL ödenek ayırdı.

Sabah
sağlık
ve
milli
eğitim
maliye
engeline
takıldı
Yorum (1)
Rauf Melekoğlu
Hocam herşeye boşverecem demişsiniz ama becerememişsiniz. İçinizdeki sorumluluk hissiniz, artık doğru düzgün hiçbir yanı kalmamış bu adaletsiz başıboş sisteme ve bu sistemde eriyip giden insanlarımıza olan tepkiniz yazının sonunda yine yakalamış sizi boşverememişsiniz. " hangi yüksek öğretim sistemi bu kadar halkından uzak kalır ? " " seni yetiştireceklerin özgür olması, kimlikli ve kişilikli olması da çok önemli " sözleriniz ise üniversitelerin duvarlarına asılması gereken sözler bence . Elinize sağlık güzel yazınız için, kendisini dev aynasında görüp gerçeklere gözlerini kulaklarını kapatanlara inat gercekleri tüm yalınlığı ve netliğiyle görüp ortaya koyduğunuz için
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir