Medimagazin logo

En çok doktorlar şikayet edilmiş

Haziranda Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'na en çok ihlal başvurusu sağlık ve hasta hakkı alanında geldi. Bunu işkence yasağı ve çalışma hürriyeti izledi
En çok doktorlar şikayet edilmiş
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Haziranda Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'na en çok ihlal başvurusu sağlık ve hasta hakkı alanında geldi. Bunu işkence yasağı ve çalışma hürriyeti izledi.

Ençok ihlal başvurusu hastalardan geldi


Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'nın haziran ayı ihlal raporuna göre, en çok insan hakları ihlali sağlık ve hasta hakkı konusunda yaşandı. Haziran ayında İnsan Hakları Başkanlığı'na 168 ihlal başvurusu yapıldı. Başvuruların yüzde 11'ini sağlık ve hasta hakkı ihlallerine ilişkin şikayetler oluştururken, bunu işkence ve kötü muamele yasağı ile çalışma ve sözleşme hürriyeti ihlalleri izledi. Doğrudan İnsan Hakları Başkanlığı'na veya il ve ilçe insan hakları kurullarına başvuran 104 kişi, 168 ayrı ihlal başvurusu yaptı. İhlal başvurusu yapılan iller arasında 20 kişi ile Konya birinci olurken, Ankara, İstanbul, Diyarbakır ve Manisa da ilk sıralarda yeraldı. 53 ilde ise il ve ilçe kurullarına hiç ihlal başvurusu yapılmadı.


Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, il ve ilçe insan hakları kurullarının Nisan-Haziran ayları arasındaki üç aylık çalışmalarına ilişkin de ayrıntılı bir rapor hazırladı. Rapora göre, üç ayda İnsan Hakları Başkanlığına 236 rapor ulaştı. Bu dönem içinde faaliyetleri yeterli bulunmayan iller Adıyaman, Ağrı, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, Kars, Kocaeli, Niğde, Osmaniye, Yozgat, Tunceli olarak belirlendi. Çalışmalarının sürekliliği, verimliliği ve özgünlüğü örnek olan kurullar ise raporda Antalya, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Kırıkkale, Sivas ve Trabzon olarak sıralandı .


İhlal başvurularının dağılımı:
Sayı Oran (%)
Sağlık ve Hasta Hakkı 19 11,31
İşkence ve Kötü Muamele Yasağı15 8,93
Çalışma ve Sözleşme Hürriyeti 14 8,33
Adil Yargılanma Hakkı 13 7,74
Çevre Hakkı 13 7,74
Mülkiyet Hakkı 11 6,55
Kişi Hürriyeti ve Güvenliği 10 5,95
Sosyal Güvenlik Hakkı 10 5,95
Yaşam Hakkı 10 5,95
Dilekçe Hakkı 9 5,36
Eğitim ve Öğrenim Hakkı 9 5,36
Ayrımcılık Yasağı 8 4,76
İfade Hürriyeti 5 2,98


memurlar.net
en
çok
doktorlar
şikayet
edilmiş
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir