Medimagazin logo

Ameliyata katılarak doktoru bıçaklayan şahıs temizlikçi çıktı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CU) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ameliyat sırasında tartıştığı doktoru bıçaklayan şahsın, temizlik görevlisi olarak çalıştığı ortaya çıktı
Ameliyata katılarak doktoru bıçaklayan şahıs temizlikçi çıktı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CU) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ameliyat sırasında tartıştığı doktoru bıçaklayan şahsın, temizlik görevlisi olarak çalıştığı ortaya çıktı.

Bir özel temizlik şirketinin elemanı olan R.Ş. (37)’nin hastanede yeterli teknisyen olmadığı için ameliyata girdiği ve doktorla verdiği görev konusunda tartıştığı belirlendi.

Hastane başhekimi Prof. Dr. Kasım Doğan bu durumu personel eksikliğine bağladı. Ellerinde yeterli personel olmadığı için özel temizlik şirketinin elemanlarını ameliyatlara soktuklarını kaydeden Doğan, uygulamanın hukuki açıdan sakınca doğurmadığını iddia etti. Başhekim Doğan, “Elimizde daha fazla eleman olsa bunları ameliyata sokmayız.” dedi. “Bu tür yoğun çalışılan yerlerde zaman zaman küçük hadiselerin meydana gelmesi doğaldır.” diye konuşan Doğan, 3 yıl önce de hastanede yine iki çalışanın kavgasında bir doktorun hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Sivas-Erzincan-Yozgat Tabip Odası Başkanı Fikret Taş, “Bir başkasının görevini üstlenmemesi şartıyla özel temizlik şirketi personeli de ameliyat sırasında odada bulunabilir. Yere düşen gazlı bez vs. maddelerin kaldırılması ve ameliyat sonrası odanın temizlenmesine katkıda bulunabilir. Ancak kesinlikle teknisyenin görevini üstlenmemeli, ameliyata müdahil olmamalı.” dedi. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakultesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Ortopedi Ameliyathanesi'nde önceki gün meydana gelen olayda görevli doktor C.K., teknisyen olmadığı için ameliyata giren temizlik şirketi çalışanı R.Ş. tarafından bıçaklanmıştı. Ameliyat için girdiği ameliyathaneden yaralanarak çıkan doktor, rapor alarak izne ayrılırken, doktoru yaralayan R.Ş. ise gözaltına alınmıştı. Daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Tartışmanın, doktorun R.Ş.’ye verdiği görevi yerine getirmemesi üzerine çıktığı öğrenildi.


Zaman
ameliyata
katılarak
doktoru
bıçaklayan
şahıs
temizlikçi
çıktı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir