Medimagazin logo

Şüpheli hasta sayısı 21

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eralp Arıkan, kuş gribi şüphesiyle getirilen hasta sayısının 21'e yükseldiğini söyledi.
Şüpheli hasta sayısı 21
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Diyarbakır Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eralp Arıkan, kuş gribi şüphesiyle getirilen hasta sayısının 21'e yükseldiğini söyledi.


Prof. Dr. Arıkan, yaptığı açıklamada, Siirt'in Baykan İlçesi'nden getirilen Baysal ailesinden 6 yaşındaki Serpil Baysal ile dün akşam Diyarbakır merkez ile Bismil ve Kocaköy ilçelerinden gelen şüphelilerle müşahede altında tutulan hasta sayısının 21'e yükseldiğini bildirdi.
Kuş gribi kurbanı olduğu sanılan 2.5 yaşındaki Şahide Yetiştiren'in ölüm nedeninin bakteriyel zatürree olduğu açıklandı.

Çınar İlçesi'nden dün gece D.Ü Tıp Fakültesi Çocuk Acil Servisi'ne 2.5 yaşındaki Şahide Yetiştiren adlı bir çocuğun getirildiğini ifade eden Prof. Dr. Arıkan, şöyle konuştu: “Çocuk 5 günden beri evinde hastaymış. Hastaneye getirildiğinde durumu çok ağır olan Yetiştiren, yoğun bakıma alındı. Ancak müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yetiştiren'in ölüm nedeni bakteriyel pnomoni hastalığıdır. Kuş gribiyle hiçbir ilgisi yoktur. Yapılan incelemede, Yetiştiren'in evlerinde veya çevrelerinde ölen canlı kanatlının olmadığı tespit edildi. Kuş gribi şüphesiyle ölen hasta yok. Kuş gribi şüphesiyle getirilen hasta sayısı 21'e yükseldi.”

Prof. Dr. Arıkan, tahlil sonuçları negatif çıkan 8 kişinin daha önce taburcu edildiğini, Ankara'ya gönderilen tahlil sonuçlarının negatif gelmesi durumunda müşahede altında olan hastaları taburcu edeceklerini kaydetti.

5 BİNİN ÜZERİNDE KANATLI HAYVAN İTLAF EDİLDİ

İl Tarım Müdürü Mustafa Kayhan da karantinaya alınan Suriçi bölgesinde canlı kanatlı hayvan itlafının tamamlandığını söyledi.

Daha önce 13 olan itlaf ve dezenfeksiyon ekipleri sayısını 18'e çıkardıklarını ifade eden Kayhan, “Bugünden itibaren diğer bölgelerde canlı kanatlı hayvan itlafına başladık. Son 3 günde itlaf edilen kanatlı canlı hayvan sayısı 5 bini geçti. Ayrıca Eğil İlçesi'nde de şüpheli vaka görülmesi üzerine burada da 3 köyde itlaf çalışmalarına başladık” dedi.

Hürriyet
şüpheli
hasta
sayısı
21
Yorum (3)
Bünyamin Gümüş
Hocam altına ben de imzamı atabilirmiyim. Bu değerlendirme üzülerek söylemeliyim, bütün kamu kurumlarında, hatta bazı özel kurumlarda da geçertlidir.Saygılarımla.
0
Cevapla
şahin öztürk
Bu bahsettiğiniz kişiler geçmişte kara dedikleri iktidarınşu anda en keskin savunucuları oldular.Ama ne yazık ki kişilikleri gereği gemiyi ilk terkedecek olanlarda bahsettiğiniz zevattır....Bunlar menfaat uğruna hacca bile giderler..Yeterki şirinlikleri bozulmasın..
0
Cevapla
Ayşegül Bilge
Doğru değerlendirmeleriniz için kaleminize, yüreğinize sağlık hocam. Artık manipulasyonların, pasif agresif tepkilerin önde gittiği yönetimleri ve yönetilenleri çok görüyoruz. Bunlar arasında doğruluğundan şaşmayan müdahaleleri hiyerarşik düzlemde orta da durarak engelleyen dürüst yöneticiler ve yönetilenlerde var tabi. sanırım "her dönemin adamı" olmaktansa "her zaman kendini yönetmek " bunların daha iyisi olsa gerek. saygılarımla...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir