Medimagazin logo

Sezer 15 yeni üniversiteyi onayladı, iptali için başvuracak

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin 5467 sayılı kanunu onayladı
Sezer 15 yeni üniversiteyi onayladı, iptali için başvuracak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin 5467 sayılı kanunu onayladı.


Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, 5467 sayılı "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu, Yükseköğretim Kanunu, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Telsiz Kanunu ile 78 ve 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Sezer’in, kanunun, yeni kurulan üniversitelerin kurucu rektörlerinin 2 yıl için, Milli Eğitim Bakanı ve Başbakan’ın önereceği 3 isim arasından Cumhurbaşkanı’nca atanmasını öngören kanunun geçici 1. maddesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması için Anayasa Mahkemesi’nde iptal davası açacağını ifade ettiği bildirildi.

15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin kanun, Cumhurbaşkanı Sezer tarafından bir kez daha görüşülmek üzere daha önce gönderildiği TBMM’de aynen kabul edilmişti.

Kanun’un, Cumhurbaşkanı Sezer tarafından iptali ve yürürlüğünün durdurulması için Anayasa Mahkemesi’nde dava açacağı duyurulan geçici 1. maddesi, yeni kurulan üniversitelerin kurucu rektörlerinin 2 yıl için, Milli Eğitim Bakanı ve Başbakan’ın önereceği 3 isim arasından Cumhurbaşkanı’nca atanmasını öngörüyor.

Kanunla, daha önce başka üniversiteler bünyesinde eğitim veren fakülte ve yüksekokulların bütçe, teşkilat, kadro, demirbaş ve her türlü malları yeni kurulan üniversitelere devredilecek.

Kanunla, kurulması öngörülen yeni üniversiteler şunlar:
"Kırşehir’de Ahi Evran Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Burdur’da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Rize Üniversitesi, Tekirdağ’da Namık Kemal Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Çorum’da Hitit Üniversitesi, Yozgat’ta Bozok Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi, Ordu Üniversitesi ve Amasya Üniversitesi." Bu arada 5468 sayılı "Medeni ve Siyasi Paklara İlişkin Uluslararası Sözleşmeye Ek İhtiyari Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun" da Cumhurbaşkanı Sezer tarafından onaylanarak yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi.


Milliyet

sezer
15
yeni
üniversiteyi
onayladı
iptali
için
başvuracak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir