Medimagazin logo

26 ay vekil kalan bürokrat istifa etti

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Başbakan Tayyip Erdoğan arasında ‘vekil bürokratlar’ tartışması giderek alevlenirken, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini 26 aydır vekil olarak yürüten Doç.Dr. Şaban Şimşek, ‘Dayanacak gücüm kalmadı’ deyip görevinden ayrıldı
26 ay vekil kalan bürokrat istifa etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Başbakan Tayyip Erdoğan arasında ‘vekil bürokratlar’ tartışması giderek alevlenirken, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini 26 aydır vekil olarak yürüten Doç.Dr. Şaban Şimşek, ‘Dayanacak gücüm kalmadı’ deyip görevinden ayrıldı.

Göz doktoru olan Şimşek’in, alanıyla ilgisi olmayan Milli Eğitim Bakanlığı’na müsteşar yardımcısı olarak atanmak istenmesi CHP’nin de tepkisine yol açmış, konu ‘kadrolaşmaya’ örnek gösterilip TBMM gündemine taşınmıştı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in Van 100. Yıl Üniversitesi’nden yakın arkadaşı olan Şimşek, kararnamesinin Köşk’ten çıkmaması yüzünden, müsteşar yardımcılığına vekalet karşılığında 1 milyar 200 milyon lira aldığını söyledi. Şimşek, ‘Asaleten atamam yapılmış olsaydı 3 milyar liraya yakın maaş alacaktım. Asaleten atamam olmadığı için de kaybım vardı. Bunu 26 ay taşıdım’ dedi.

Hürriyet
26
ay
vekil
kalan
bürokrat
istifa
etti
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir