Medimagazin logo

Kuş gribi konusunda tek Ankara konuşacak

Kuş Gribi Ulusal Koordinasyon Merkezi kuruldu. Artık gelişmelerle ilgili tüm açıklama bu merkezden yapılacak
Kuş gribi konusunda tek Ankara konuşacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kuş Gribi Ulusal Koordinasyon Merkezi kuruldu. Artık gelişmelerle ilgili tüm açıklama bu merkezden yapılacak


Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı eşgüdümünde "Kuş Gribi Ulusal Koordinasyon Merkezi" kuruldu. Hastalığa ilişkin açıklamalar artık valiler tarafından değil Ankara'daki bu merkezden yapılacak.
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Türkiye'deki kuş gribi vakalarını değerlendirerek görüş alışverişinde bulundular. Toplantıda, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı eşgüdümünde "Kuş Gribi Ulusal Koordinasyon Merkezi" kurulması kararlaştırıldı. Buna göre, merkezin iki eşbaşkanı olacak. Tarım Bakanlığı Müsteşarı Haşim Öğüt ile Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar eşbaşkan olarak görev yapacak.
Merkez, Türkiye'de insan ve hayvanlarla ilgili söz konusu hastalıktaki son durum hakkında her gün kamuoyunu bilgilendirecek. Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan bir yetkili de bu merkezde görev alacak.
81 ilin valisine gönderilen genelge ile kuş gribi konusundaki açıklamaların bu merkez tarafından yapılacağı belirtilerek artık valilerin illerinde kuş gribi konusunda açıklama yapmamaları istendi.

Milliyet
kuş
gribi
konusunda
tek
ankara
konuşacak
Yorum (1)
RKTR
Sonuçlarını çok iyi bilerek, uzun vadede binlerce kişinin canına malolabilecek bu termik santralleri yapanlar .. Son 100 yılın depremlerinde, çürük inşaatlarla en az 100.000 kişiyi öldürenler .. Trafik kazalarında, yetkililerin basiretsizliği yüzünden son 40 senede ölen yüzbinlerce kişi .. Hekimlere en küçük bir hadiseden bile malpraktis davalarını dayayanlar, acaba bunlara da dava açmayı düşünürler mi ?? Adalet, adil olmak, bunu gerektirmez mi ? Asla, zinhar yapmazlar bunu. Onların derdi belli: Nefret ettikleri doktorları bitirmek. Bir gün tarih kitaplarına geçecekler ..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir