Medimagazin logo

Başhekim kendisi hakkında soruşturma başlatılmasını istedi

Başhekim aileye tazminat davası açmak için kendisi hakkında soruşturma başlatılmasını istedi
Başhekim kendisi hakkında soruşturma başlatılmasını istedi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde, Devlet Hastanesi Başhekimi Hidayet Aktaş, kendisini yeni doğan çocuklarının ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle suçlayan Esra ve Adem Özdemir çifti hakkında tazminat davası açacağını belirtirken, olayın soruşturulması için de kaymakamlığa dilekçe verdi.
Esra ve Adem Özdemir çiftinin oğulları Batuhan'ın tedavisini yaptırmayarak ölümüne sebep olmakla suçlanan Burhaniye Devlet Hastanesi Başhekimi ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Hidayet Aktaş, iddiaları yalandı. Aktaş, Esra ve Adem Özdemir çiftinin acısını paylaştığını, kendisinin de çocuk sahibi olduğunu ve her çocuğu kendi çocuğu gibi tedavi ettiğini belirterek, olayın saptırıldığını iddia etti. Olayın araştırılması için Burhaniye Kaymakamlığı'na dilekçe verdiğini açıklayan Aktaş, kendisi hakkında soruşturma açılmasını istediğini belirtti. Aktaş, "Bebeğin sezeryanla doğduğu gece arandım. O gün doğan bir bebeğin artık emmemeye başladığı ifadesi üzerine hastaneye gittim. Doğum servisinde bebeği görerek muayene ettim. Ebe arkadaşlardan kan şekerinin ölçülmesini istedim. Kan şekeri ölçüm cihazı dahiliye servisinden getirttirilerek kan şekeri ölçüldü. 45 olması üzerine ağızdan emmesi olmayan bebeğin kan şekerinin düşmesini önlemek amacıyla damar yolunu açtırdım. Anneannesiyle ebe olması dolayısıyla konuşarak, bebeğin İzmir Çocuk Hastanesi'ne ileri tetkik ve tedavi için sevkini yaptım" dedi.
12 Ağustos 2005 tarihinde bebeğin Dr. Sedef Akgül tarafından muayene edilmesine rağmen ateşlenmesi üzerine saat 23.30'da tekrar hastaneye getirildiğini anlatan Aktaş, "Acil servise gelerek hastayı gördüm. Hastayı daha önceden bildiğim için İzmir'e sevkinden sonra neler olduğunu sordum. Sezeryan esnasında verilen anesteziden kaynaklanan bir sorun olabileceğinin belirtildiği ve daha sonra çocuğun İzmir'de düzeldiği ifade edildi. Hastayı muayene ettim. Gözle görülen ve muayene bulgusu olarak ateşi dışında herhangi bir patolojisi olmayan bebeği, yeni doğan enfeksiyonu düşünülerek, gerekli tetkiklerin tedavi başlamadan alınması için İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne yeniden sevk ettim. Yapılabilecek başka bir şey yoktu. Ailesine durumu izah ederek daha önce de Çocuk Hastanesi'nde kaldıkları için oraya sevk ettiğimi söyledim. Yeni doğan enfeksiyonu olabileceğini ifade ederek, ileri merkeze sevkinin uygun olacağını söyledim. Hasta sahibine durumu özetledim. Hastaneye durumu belirten yazı yazarak, sevkin ambulansla olduğunu ifade ettim. Ancak aile daha önceden de gittikleri için kendi araçlarıyla gideceklerini belirtti. Bahsedildiği gibi İzmir Çocuk Hastanesi'ne gitmek yerine, önce nedense Edremit Devlet Hastanesi'ne, daha sonra Balıkesir Devlet Hastanesi'ne ve oranın da sevkiyle İzmir'e giden aile, kendi ihmallerini başkalarına atarak suçlu aramaktadır. Hastanemize başvuran ve uzman hekim tarafından görülmesi gereken tüm hastalar, zaman gözetilmeksizin mutlaka muayene edilmekte, gerekli tetkik ve tedavileri sağlanmaktadır. Uzman hekim olarak her iki tarihte de bebek tarafımdan muayene edilmiş, gerekli tetkikler istenmiş ve daha sonrada ileri merkeze sevk edilmiştir. İddiada belirtildiği gibi 'Hiç el sürmem' gibi bir ifade tarzı hekimlik anlayışıyla bağdaşmamakta ve muayene edilmeden hiçbir hastaya teşhis konulamamaktadır. Öyle bir konuşma kesinlikle geçmemiştir. 15 yıldır görevimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Asıl görevim çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanıdır. Başhekimlik ikinci görevdir. Nedense anılan haberde benim uzmanlık alanım yerine başhekimlik ifadeleri kullanılmaktadır. Başhekimlik görevim esnasında hastalar lehine hastanedeki çalışma düzenimden rahatsız olan bazı kişiler, çalışma ortamındaki huzuru bozmak anlamında senaryolar üretmekte ve tüm personelin çalışma isteğine sekte vurmaktadırlar" diye konuştu.
Çocukları Batuhan'ın Burhaniye Devlet Hastanesi Baştabibi ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Hidayet Aktaş'ın ihmali sonucu öldüğünü iddia eden 23 yaşındaki anne Esra Özdemir ile 29 yaşındaki baba Adem Özdemir, Aktaş hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

İHA
başhekim
kendisi
hakkında
soruşturma
başlatılmasını
istedi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir