Medimagazin logo

ABD dergisinde Türk editör

Prof. Dr. O. Şahap Atik ABD’nin en saygın ortopedi dergilerinden Clinical Orthopedics and Related Research’de editör yardımcısı oldu
ABD dergisinde Türk editör
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Prof. Dr. O. Şahap Atik ABD’nin en saygın ortopedi dergilerinden Clinical Orthopedics and Related Research’de editör yardımcısı oldu.

Prof. Dr. O. Şahap Atik, Amerika Birleşik Devletleri’nin ve dünyanın en saygın ortopedi dergilerinden Clinical Orthopedics and Related Research’ün son sayısında, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feza Korkusuz ile birlikte, konuk editör olarak görev aldı. “Editör Yardımcısı” olarak derginin yayın kurulunda da yer alan Prof. Atik, “Osteoporoz” konulu özel bölümün hazırlanmasında sorumluluğu üstlendi. Bu bölüm Amerikalı, Avrupalı, Uzakdoğulu ve Türk Ortopedistlerin makalelerinden oluştu. Prof. Atik de üç makale ile katkıda bulundu.

Science Citation Index, Medline, Index Medicus gibi dizinlerde yer alan bu derginin Türk tıbbının bilimsel düzeyine ilişkin tanıtımına önemli katkı yapması bekleniyor.

Geliştirdiği Hipotez de aynı dergide yayınladı

Eklem Cerrahisi (yapay eklemler, artroskopik cerrahi, lazer cerrahisi uygulamaları, diz ekleminde kıkırdak nakli vb) alanında Türkiye’de ve dünyada liderlik yapan Prof. Atik, 30 yılı aşkın süredir uğraştığı hastalıklardan biri olan osteporozun oluşumuna yönelik geliştirdiği hipotezi de söz konusu ünlü dergide yayınladı.
abd
dergisinde
türk
editör
Yorum (2)
bülent yıldız
Sayın Hocam siz ne yapmaya çalışıyorsunuz ben anlamıyorum.Siz ancak bir takımın içinde olabilirsiniz(Avrupada olduğu gibi stroke team).Kusura bakmayın ama ben girişimsel nörölojiye inanmıyorum.Siz sadece aynı şeyleri yıllardır yazıp duruyorsunuz.Girişimsel nöroloji diye bir branş sadece sizi tatmin eder kimseyi değil.Radyoloji formasyonu olmayan birisinin anjiografi işlemi yapması ne kadar bilimsel ???.Siz yazınızda Cerrahpaşadan bahsetmişsiniz .Siz orada 1 hafta bulunsanız ne kadar bu konularda yalnış düşündüğünüzü anlarsınız.
0
Cevapla
Nazlı
Hocam bu işe gönül vermiş olan sizleri tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.Tanımıyorum ancak Bülent Bey'in radyolog ya da beyin cerrahı olduğunu düşünüyorum. Beyin damar hastalıkları nörolojinin işidir. Anjiografi ve gerekirse müdahalesinin bir klinisyen olan nörolog tarafından yapılmasından daha doğal ne olabilirki? İşlem sonrasında da hastayı yatırıp takip edecek olan nörolog değilmidir?
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir