Medimagazin logo

Gazi yoğun bakım ve çocuk acil hizmete açıldı

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi ve Çocuk Acil Servisi'ni hizmete açtı. <br />Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç'la birlikte 2 birimin de açılış kurdelesini kesen Aksu, servislerde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı
Gazi yoğun bakım ve çocuk acil hizmete açıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi ve Çocuk Acil Servisi'ni hizmete açtı.
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç'la birlikte 2 birimin de açılış kurdelesini kesen Aksu, servislerde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.


Gazi Hastanesi Acil Servisi içinde hizmet veren Çocuk Acil Servisi, çocuk hastaların erişkin hastalardan ayrı ortamlarda muayene ve tedavi edilmesi amacıyla yapıldı.

Çocuk Acil Servisi'nde gündüz saatlerinde bir pediatri uzmanı ve 2 pediatri asistanı, geceleri ise 3-4 pediatri asistanı ve bir pediatri başasistanı hastalarla ilgilenecek.

Çocuk Acil Servisi'nde 3 Acil Poliklinik Muayene Odası, 1 Emzirme Odası, 5 yataklı Acil Gözlem Odası ve 4 Sedyeli Resüsitasyon Odası bulunuyor. İç Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi'nde ise 12 yoğun bakım yatağı hizmet veriyor.

Yoğun bakımda, diabetik koma, hepatik koma, gastrointestinal kanama, böbrek yetmezliği gibi hastaların yakın takibi yapılarak, tedavileri gerçekleştirilecek.


Bunların dışında solunum desteği gereken ve respiratör tedavisi gereken hastalar da bu ünitede tedavi edilecekler. Yoğun bakım içerisinde tek kişilik ve iki kişilik izole odalar bulunuyor. Bu odalarda diğer hastalardan ayrılması gereken enfeksiyonu olan hastalar yada başka hastalardan enfeksiyon kapmaya müsait durumları olan immünosüpresif hastalarla nötropenik hastalar yatırılarak tedavi edilebilecekler.

Bu ünitede yoğun bakımlar için üretilmiş hasta karyolalarıyla özel yataklar kullanılıyor, her hasta başında özel hasta başı oksijen, vakum ve basınçlı hava tertibatı bulunuyor. Her yatak için bir monitör sistemi, 7 adet respiratör (solunum destek cihazları), iki adet defibrilatörle her türlü fonksiyonu olan özel sedyeler yer alıyor. Ünitede yoğun bakım eğitimi almış uzman doktorlar ve iç hastalıkları araştırma görevlileri görev yapacak.


Ayrıca İç Hastalıkları Anabilim Dalı içerisindeki bilim dallarının öğretim üyeleriyle hastalar konsülte edilerek takip ve tedavileri gerçekleştirilecek.

İHA
gazi
yoğun
bakım
ve
çocuk
acil
hizmete
açıldı
Yorum (13)
Dr.Cevdett
Değerli hocam, yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Performans belası iyi niyetle çıkarılan, fakat zamanla yozlaşarak hepimize zarar veren bir uygulamaya dönüştü.Gerçektende bu bela, vicdanlarımızı törpüleyip hastayı sistem gereği insan değil üzerinden para kazandığımız bir meta halinde algılamamıza yol açtı.Oysa bu algı materyalist ve vahşi kapitalist sistemin acımasızca uygulamasından başka bir şey değildi. Her ne kadar idareye gelenler inanç konusunda hassas olsalarda hastaneleri kar elde edilen bir işletme olarak gördüklerinden bu kaçınılmaz bir son oldu.Yaşadıkları gibi inanmayanlar inandıkları gibi yaşayıp uygulamaya başladılar. İnşaallah yeni bakanımız bu çıkmazı görüp bir an önce düzeltme yoluna gider.
0
Cevapla
ats2
yahu bu ülkede bi biz mi Allah rızası için çalışıcaz anlamadım gitti..o zaman herkes karın tokluğuna Allah rızası için çalışsın topyekün cennete gidelim..hocam kusura bakmayın ama bu sitede okuduğum en komik yazı ve benzetmeler..
0
Cevapla
Alper Ata
Son zamanlarda okuduğum en güzel "farklı ve doğru bakış açısına sahip" durum tespiti yazısıdır. İnancı ve felsefesi olmayan hiç bir iş başarıya ulaşamaz. Hocama saygılar sunarım.
0
Cevapla
sedat işçi
Sayın hocam,bu dedikleriniz kabul görse bu çürük elmalar yine boş durmazlar,hastaya bakmaktan imtina ederler veyahut kartvizitini eline tutuştururlar,saygılarımla.
0
Cevapla
ÇİĞDEM ÇİFCİ
Dilinize sağlık, zaten performans sistemi kalkarsa sağlık harcamaları belirgin olarak azalacak. En ahlaklı insanın bile iradesini zorlayan bu sistemden bir an önce vazgeçilirse mesleğimizin kutsallığının tadına varacağız.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir