Medimagazin logo

Hastane personeli duvar ördü, 500 milyar hastaneye kaldı

Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan sağlık personeli, poliklinik inşaatında çalışarak, duvar, merdiven, camlar ve kapıları onardı
Hastane personeli duvar ördü, 500 milyar hastaneye kaldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan sağlık personeli, poliklinik inşaatında çalışarak, duvar, merdiven, camlar ve kapıları onardı.


Daha önce idari bina olarak kullanılan 3 katlı binayı günde 2 bin kişinin hizmet aldığı polikliniğe dönüştüren hastane personeli, 500 bin YTL'nin devletin kasasında kalmasını sağladı.

Yaklaşık 1 yıl önce hastaneye başhekim olarak atanan Prof. Dr. Metin Aydın, idari bölüm ve servislerin Dışkapı semtinde, polikliniklerin ise Etlik semtinde olduğu hastanede, vatandaşların 2 yer arasında gidip-gelmesini önlemek için harekete geçti.

2 mühendis, 40 teknisyen olmak üzere 2 binin üzerinde personelin görev yaptığı hastanede, çalışanlar yılların yorgunluğuyla kullanılamaz duruma gelen odaları, duvarları, merdivenleri, camları, kapıları ve hatta koridorları onardı.

Hayırsever vatandaşlardan toplanan küçük bağışlar sağlık personelinin hünerli ellerinde büyük değer kazandı ve ortaya bodrumla birlikte 3 katlı modern, insanların şifa bulduğu poliklinik binası çıktı.

Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sıfırdan kazandırılan poliklinik binası için devletin kasasından tek kuruş para çıkmadı.


Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Metin Aydın, idari binanın polikliniğe dönüştürülmesinden sonra günde 3 bin hastaya hizmet sunabilecek duruma geldiklerini söyledi.

1. ve 2. katların poliklinik, önceden depo olarak kullanılan bodrum katın ise Görüntüleme Merkezi'ne dönüştürüldüğünü anlatan Aydın, "Bu projeyi gerçekleştirken, ihale açıp, ödenek talep etmemiz bir yılı bulurdu. Biz Sağlık Bakanlığı basit işlerle meşgul etmek istemedik. Hayırseverlerden yardım toplayıp, poliklinik binasını kendimiz yaptık. Elektrik, su, tesisat gibi işleri tamamen kendi personelimiz yaptı. Zaman zaman ihtiyaç duyduğumuzda dışarıdan işçi getirdik" diye konuştu.


Aydın, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesinden sonra Numune Hastanesi ile "kardeş hastane" ilan edildiklerini hatırlatarak, bu süreçte hastanede kalıcı projelere imza attıklarını vurguladı.

Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kadın doğum ve göz dışındaki tüm branşların hizmete başladığını ifade eden Aydın, "Hastaları Dışkapı-Etlik arasında mekik dokumaktan kurtardık. Projede görev yapan tüm personelimizi kutluyor, teşekkür ediyorum" dedi.


Aydın, Etlik'teki hastanenin de aynı şekilde poliklinik hizmetine devam ettiğini de sözlerine ekledi.

İHA
hastane
personeli
duvar
ördü
500
milyar
hastaneye
kaldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir