Medimagazin logo

GAZÜ'ye destek olanlara plaket

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi'nin kuruluşundan bu yana maddi destek sağlayan işadamlarına plaket verildi.
GAZÜ'ye destek olanlara plaket
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi'nin kuruluşundan bu yana maddi destek sağlayan işadamlarına plaket verildi.

GAZÜ Atatürk Kültür Merkezinde, Tıp Fakültesi ek binasının inşaatındaki 168 odanın yapımı için düzenlenen bağış kampanyasında konuşan Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin, hiçbir ilde olmayan bir dayanışma gösterildiğini belirterek, "Bundan önce Onkoloji Hastanesi için 1 saatte hayırsever işadamlarımızın destekleriyle 1 trilyon lira yardım toplandı. Bu yardımsever örneğinin devam edeceğine inanıyorum" dedi.

GAZÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Ekinci de hastanenin ilk kurulduğu 1989 yılında 800 milyon lira yardım toplandığı ve bu sayede hastanenin bugünlere geldiğini hatırlatarak, "Sel felaketinden dolayı hastanemizde 4,5 trilyon lira hasar meydana geldi. Bu hasarın karşılanması için hastanemizin ek binasında bulunan 168 odayı,yardım yapacak işadamlarımızın adını vermek istiyoruz. Aynı duyarlığı hayırsever işadamlarımızın göstereceğine inanıyorum" diye konuştu.

Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, üniversitenin anlayışında büyük değişiklikler olduğunu ifade ederek, "Her yerde namaz kılınır ama her yerde ameliyat olunmaz. Aile olarak hastanede 20 özel odayı biz yaptıracağız" açıklamasında bulundu.

GSO Başkanı Nejat Koçer de, az veya çok demeden hayırseverliğin teşvik edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
GTO Başkanı Mehmet Aslan ise, sağlık konusunda toplum olarak herkesin mutlaka yapacağı bir şeyler olabileceğini kaydederek, oda olarak her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını söyledi.
Tıp Fakültesi Hastanesi'ne bugüne kadar yardımda bulunan ve destek veren işadamlarına ve kuruluşlara plaket verildi. Sel felaketinden görülen zararın karşılanması için yapılan bağış kampanyasında ise Sanko Holding 20 oda, GSO ve GTO birer oda, Şahinbey ve Şehitkamil Belediyesi iki oda, iadamı Muharnrem Balat, Ahmet Mutafoğlu,Mehmet Koçer birer oda ve Askar Şirketler Grubu 1 oda yapacakları sözünü verdi.

İHA
gazü'ye
destek
olanlara
plaket
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir