Medimagazin logo

Dünya Sağlık Örgütü: Türkiye’de her şey yolunda

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Türkiye&#8217;de görülen kuş gribi vakalarıyla ilgili olarak, &#8216;paniğe gerek olmadığını&#8217; bildirdi. <br />DSÖ sözcüsü Fadela Şaib, Türkiye&#8217;de 3 kişinin kuş gribinden öldüğünün açıklanmasından sonra, &#8216;hastalığın Avrupa kapılarında olmasına rağmen paniğe gerek olmadığını&#8217; söyledi
Dünya Sağlık Örgütü: Türkiye&#8217;de her şey yolunda
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Türkiye’de görülen kuş gribi vakalarıyla ilgili olarak, ‘paniğe gerek olmadığını’ bildirdi.
DSÖ sözcüsü Fadela Şaib, Türkiye’de 3 kişinin kuş gribinden öldüğünün açıklanmasından sonra, ‘hastalığın Avrupa kapılarında olmasına rağmen paniğe gerek olmadığını’ söyledi. Sözcü, üçüncü ölümle ilgili henüz Türk hükümetinden doğrulama almadığını, kümes havyanlarının kaptığı enfeksiyonun Türkiye’nin doğusundaki bir bölgeyle sınırlı kaldığını belirtti. Alınan örneklerin H5N1 virüsü olup olmadığını saptamak amacıyla Londra’da DSÖ’ye bağlı bir laboratuvara gönderildiğini kaydeden sözcü, her şey yolunda giderse sonuçların gelecek hafta alınmasının beklendiğini söyledi. DSÖ’nün virüsler, salgın hastalıklar ve laboratuvar uzmanlarından oluşan 5 kişilik ekibin Ankara’ya gittiğini, ekibin bugün Van’a ulaşmasının beklendiğini belirten sözcü, ‘’İlk hipotez, çocukların hasta tavuklara dokunup onlarla oynadığı ve bu yolla hastalığı kaptıkları yönünde. Ancak ekip, virüsün ilk kez insandan insana bulaştığı bir durumla karşı karşıya kalınıp kalınmadığını araştırmaya çalışacak.” dedi. BM’den yapılan açıklamada ise bölgede insandan insana geçen türden bir hastalığa dair bulgulara rastlanmadığı belirtildi.
Zaman
dünya
sağlık
örgütü:
türkiye&#8217
de
her
şey
yolunda
Yorum (3)
neco
sayın hocam dedikleriniz doğru. ancak bu performans sistemi en çok bize zarar verdi. işyükümüz arttığı gibi ücretler konusundada tatmin edici bir uygulama olmadı. ekip işi bozuldu yani. saat 17:00 da mesai bitecek dendi tabipler hariç herkes 17.00 da çıkıyor. tabipler 15:30-16:00 da.. acil de acil olmayan hastalarda bakılıyor. hemşire, laboratuar, röntgen hizmetleri artıyor. gerçek bunlar. hiç kimse inkar etmesin.performanstantan tüm doktorlar memnun. memnuniyetsizlik sadece lafta. hem devletten hem de özelden para kazanmak için de tam güne karşı çıkıyorlar..
0
Cevapla
HESNA GÜNGÖR KAYA
Ekip tanımında iz bırakan 15 yıl içinde üç hatıra;''dr. hanım nöbet paralarımız niye aynı değil?'' Cevap:Siz kendinizden, ben hepinizden sorumluyum yaş;23 Acil tüp yanığı(acıdan tireyen 15 yaşında çocuk) biri damar yolunu açabilir mi? RİA takan ama damar yolu açmasını bilmem diyen ebe(enjeksiyon, serum hemşireler yapacak çekişmesi) Bypass için yatmış hastaya tekrarlayan MI ile ,troponin baktırmanıza diş bilemiş ilk kez nöbet tuttuğunuz hemşire ve asistanlığınızın ilk ayı,'Hastayı monitörize edermisiniz? cevap :asistanlar monitörlerin yerini ve herşeyin yerini bilecek.kan almayı bitirmeme rağmen tahlil istedi(şikayet) Hocanın yorumu ;göğüs tüpü uygulamadan huzura çağrılırsınız lan oğlum hemşirelerle iyi geçin (yanında sırıtan bir sorumlu hemşire)ben bayanım bu arada abarttım biraz ama kırgınlıklar abartıyla hatırlanıyor. Hastaya yardımda ,durum acilse hiyerarşi yoktur ama merhamet insan sevgisi her zaman olmalı en başta hekim hekimi sevecek. İnsan sevgisi ile donanmış ekiplerde çalışmak , en başta insana saygı , kendine saygı, hastaya merhamet ve elinden gelenin en iyisi görevimiz bu... Bu arada en iyi dostlarım yine yardımcı personeller ,işini layıkıyla yapanlar olmuştur.. herkese kolaylıklar
0
Cevapla
neco
ekip tanımında iz bırakanlar. 1 hafta önce suture edilmi kesi. saat 02:00. hasta acil servise pansumana geldi. hemşire pansuman odası saat 24:00 da kapanıyor. yarın gündüz gelin. dr: giriş yap gel pansumanını yapalım. aynı şeyler enjeksiyon içinde geçerli. bu ekip anlayışımı yoksa bonus kavgasımı? bonusu düşünmeyen DR. arkadaşlarımızı tenzih ederim.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir