Medimagazin logo

Newsweek: Türkler kuş gribine karşı daha mı dirençli?

Newsweek dergisi, Türkiye’de kuş gribinin 21 kişide kesinleşmesine rağmen çok az kişinin yaşamını yitirmesini ile ilgili "Yoksa Türkler kuş gribine karşı dirençli mi?" sorusunu sordu.
Newsweek: Türkler kuş gribine karşı daha mı dirençli?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Newsweek dergisi, Türkiye’de kuş gribinin 21 kişide kesinleşmesine rağmen çok az kişinin yaşamını yitirmesini ile ilgili "Yoksa Türkler kuş gribine karşı dirençli mi?" sorusunu sordu.


Dünyanın önde gelen haftalık haber dergilerinden Newsweek bu haftaki sayısında, Türkiye’de kuş gribi vakasının bu kadar çok olmasına rağmen neden sadece dört kişinin yaşamını yitirdiğini sorguladı. Dergi, virüsün değişime uğrama ihtimalinin yanı sıra Türkler’in virüse karşı daha dirençli olabileceğini ya da Türk hükümetinin hastalara daha erken müdahale ettiğini belirtti.

Rod Nordland imzalı haberde, Türkiye’deki salgında, 2003 yılından bu yana ilk defa bu kadar çok kişiye (21)
virüsün bulaştığını ancak diğer ülkelerde hastalığa yakalananlarının yarısının yaşamına yitirmesine rağmen Türkiye’de neden sadece dört kişinin yaşamını yitirdiğinin merak konusu olduğu dile getirildi.

"TÜRKLER HASTALIĞA DİRENÇLİ Mİ?"
Türkiye’de hastalığın erken dönemlerinde Tamiflu alanların yaşamını yitirmediğini belirten Newsweek, "Bu hastalık duyduğumuz katil hastalık gibi değil" yorumu yaptı.

Haberde, Türkiye’deki kuş gribi olduğu kesinleşen hastaların tamamına yakınının iyileşerek taburcu edildiğini, kalanlardaki hastalığın ise son derece etkisiz olduğu kaydedildi.

VİRÜS HAFİFLEMİŞ OLABİLİR
Dergiye konuşan uzman Angus Nicoll, virüsün değişerek daha az patojenik bir hal almış olabileceğini kaydederken Newsweek hastalığın Türkiye’de neden daha az can aldığı sorusuna yanıt olarak, "Belki de örneğin Türkiye’de yaşayanlar virüse Asyalılara göre çok daha dirençli olabilir ya da Türk yetkililer vakaları daha hızlı bir biçimde tespit etmiş olabilir" yorumunu yaptı.

DEĞİŞİMİN İYİ Mİ KÖTÜ MÜ OLDUĞU BELİRSİZ
Doktorların ve sağlık yetkililerinin bu gelişmenin iyi mi yoksa kötü bir gelişme mi sayılacağından henüz emin olmadıkları belirtilen haberde, dünyada daha önce hasta olan 144 kişiden 75’inin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Türkiye’de görülen virüsteki yumuşamanın gizemini koruduğu kaydedilen haberde, bu yumuşamanın virüsün insandan insana geçme kabiliyeti kazanması halinde hiçbir belirti olmayan kişilerde de hastalığın görülmesine yol açabileceği ihtimali taşıdığı dile getirildi.

"TÜRKİYE’DEKİ HASTALIK UZMANLARA İNCELEME İMKANI VERDİ"
Haberde ayrıca Türkiye’deki salgının, uzmanlara hastalığı incelemek için büyük bir fırsat verdiği de dile getirildi. Haberde biliminsanlarının Türkiye’deki hastalık sayesinde en son "virüs avlama teknolojilerini" de geliştirdikleri belirtildi.

Dergide, İngiliz Medikal Araştırma Konseyi’nin Türkiye’deki virüste değişmeler tespit ettiği iddiaları da tekrarlandı.

Milliyet
newsweek:
türkler
kuş
gribine
karşı
daha
dirençli?
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir