Medimagazin logo

'Sosyal Sigortalar Yasası Referandumu' yasaklandı

Kamu Emekçi Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) ortaklaşa düzenlediği 'Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasına Hayır Referandumu', İçişleri Bakanlığı'nın genelgesiyle yasaklandı
'Sosyal Sigortalar Yasası Referandumu' yasaklandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kamu Emekçi Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) ortaklaşa düzenlediği 'Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasına Hayır Referandumu', İçişleri Bakanlığı'nın genelgesiyle yasaklandı. İçişleri Bakanlığı, önceki gün bir genelge yayımlayarak, resmi kurum ve kuruluşlarda sandık açılmasına müsaade edilemeyeceğini duyurdu.

20 ilde 2 bin 113 sandık
Genelgenin tebliğ edilmesinin ardından bazı illerde sandık başında bekleyen eylemci memurlar, o kurumlardaki güvenlikçilerin saldırısına uğradı. KESK, DİSK ve TMMOB yetkilileri ile birlikte bir basın toplantısı düzenyen TTB İkinci Başkanı Metin Bakkalcı, saldırılara İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgenin neden olduğunu söyledi. 20 ilde 2113 sandık kurulduğunu dile getiren Bakkalcı, bu referandumu hükümetin yapması için çağrıda bulunduklarını ama hükümetin bu çağrıyı yanıtsız bıraktığını belirtti.


Bakkalcı, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'ya ulaşmaya çalıştıklarını ve perşembe günü randevu talep ettiklerini ifade ederek, İçişleri Bakanı'nın da oy kullanmasını istediklerini kaydetti. Bakkalcı, İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelge sonrasında Antalya Devlet Hastanesi'ndeki sandıklara hastanenin özel güvenlik birimleri tarafından saldırıldığını söyledi. Saldırıya uğrayan sandık başındaki görevlilerin rapor aldıklarını dile getiren Bakkalcı, olaya müdahale etmek isteyen resmi güvenlik görevlilerine de saldırıldığını belirtti.

TBMM önünde oylama
Bakkalcı, yarın saat 12.30'da TBMM'nin Dikmen Kapısı'nda bir sandık kuracaklarını ve tüm milletvekillerinden oy kullanmalarını isteyeceklerini söyledi.
KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul da İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinin etkisiyle Antalya, Samsun, Edirne, Eskişehir, Muğla, Mersin ve İzmir'de sorun yaşandığını anlattı.

Radikal
'sosyal
sigortalar
yasası
referandumu'
yasaklandı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir