Medimagazin logo

Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'na 'hayır'

Türk Tabibleri Birliği’nin başlattığı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı referandumu sonuçlandı. 2 milyon 241 bin 738 kişinin oy kullandığı referandumda tasarıya 2 milyon 228 bin 592 kişi hayır dedi
Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'na 'hayır'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türk Tabibleri Birliği’nin başlattığı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı referandumu sonuçlandı. 2 milyon 241 bin 738 kişinin oy kullandığı referandumda tasarıya 2 milyon 228 bin 592 kişi hayır dedi.


Türk Tabibleri Birliği (TTB) İkinci Başkanı Metin Bakkalcı, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Genel Başkanı Mehmet Soğancı, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı referandumuyla ilgili TTB’de basın toplantısı düzenledi.

Metin Bakkalcı, referandumda 2 milyon 241 bin 738 kişinin oy kullandığını ifade ederken, 2 milyon 228 bin 592 kişinin yasa tasarısına hayır oyu kullandığını bildirdi. Böylece kullanılan oyların yüzde 99.4’ünün hayır olduğunu belirten Bakkalcı, bunun son derece önemli bir referandum süreci olduğunu söyledi. Tasarının emeklilik maaşlarını düşüreceğini, emeklilik yaşını yükselteceğini ve sağlık sistemini paralı hale getireceğini anımsatan Bakkalcı, "Bize Plan Bütçe Komisyonunda söz vermişlerdi, bazı maddelerde değişiklik yapacaklardı ama sözlerini tutmadılar" dedi. Bakkalcı, milli gelirin yüzde 7.6 artığının ilan edildiğini, ancak ne hikmetse emeklilik maaşlarını bu yasa tasarısıyla düşürmek istediklerini kaydetti. Bakkalcı "Madem milli gelir arttı bunu niye yapıyorsunuz. 127 YTL geliri olanlardan hangi cesaretle 64 YTL sağılık vergisi alacağınızı söylüyorsunuz" dedi.

Bu referandumla insani değerlere sahip çıkıldığını söyleyen Bakkalcı, sonuçların merkezi ve yerel düzeyde hükümete ve parlamentoya iletileceğini anlattı. Bakkalcı, 2 bin 892 sandık kurulduğunu ve bu sandıklar sonucunda "insanca yaşam için büyük yürüyüş" çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Bakkalcı, halka rağmen bu gayri insani yasa tasarısının çıkarılamayacağını, aksi halde hükümetin sonu olacağını dile getirdi.

Süleyman Çelebi ise, Türkiye’de bir oyun oynandığını ve bu süreci izleyenlerin artık bu oyuna bir son verme zamanlarının geldiğini kaydetti.

İsmail Hakkı Tombul da, iradesini ortaya koyanların iradesine sahip çıkması gerektiğini belirterek, "Halkın söylediği söze saygı göstermek gerek, artık vekillere söz düşmez" dedi.

Mehmet Soğancı ise, bu referandumun çıkarılmak istenen yasa tasarısının meşru olmadığını ortaya koyduğunu kaydetti.


Hürriyet
genel
sağlık
sigortası
yasa
tasarısı'na
'hayır'
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir