Medimagazin logo

Gaziantep'teki hastanelere 2 yeni başhekim atandı

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi ile 75. Yıl Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Başhekimlikleri'ne yeni atama yapıldı
Gaziantep'teki hastanelere 2 yeni başhekim atandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi ile 75. Yıl Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Başhekimlikleri'ne yeni atama yapıldı.


Sağlık Bakanlığı'nın son genelgesine göre başhekimlerin özel muayenehane çalıştıramayacağı bildirilmesi üzerine Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Başhekimi Necati Bilgin ve 75. Yıl Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Başhekimi Dr. Sedat Baylar görevlerinden ayrıldı.

Boşalan başhekimlik görevlerine, Sağlık Bakanlığı tarafından yeni atamalar yapıldı.


İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, başhekimlerin özel muayenehane çalıştıramayacağı genelgesinden sonra iki hastanenin başhekiminin de görevden ayrıldığını belirterek, "Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Başhekimliği görevinden ayrılan Dr. Necati Bilgin'in yerine Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Muhittin Aksoy, 75. Yıl Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Başhekimliği görevinden ayrılan Dr. Sedat Baylar'ın yerine Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Fethi Pınar atandı" dedi.


İHA
gaziantep'teki
hastanelere
2
yeni
başhekim
atandı
Yorum (4)
Alişan Yıldıran
Günnur Hoca çok önemli bir noktaya işaret etmiş. Sağlık Bakanlığı'nın bürokratlarının bilmedikleri konuları görmezden gelme gibi bir özellikleri var. Ancak bunun sonuçları böyle hak kayıplarına yol açıyor.
0
Cevapla
A.K
Sayın hocam tıp fakültesi mezunu mikrobiyoloji uzmanıyım. Ben de immünoloji doktorası veya yüksek lisansı veya her neyse yapıp immünolog olmak istiyorum. Nasıl olunuyor acaba? hangi sınavları vermek gerekiyor girebilmek için,sözlüyse şansım zaten yok, bu branşta prof. leri bilgili kişileri görmek bizleri memnun ediyor ama nasıl başvurulur,nasıl yapılır, bir fikrimiz,şansımız dahi yok kanımca. Doktor olmazsan herşey kolay,doktora yap parazit profu ol,6 ay amerikaya git ünlü immünolog ol. Doktorsan tıp bitir,mecburi yap,tusa gir bitir mecburi yap,parazit yandalına gir mecburi yap,sonra 40 yaşına gel yaşlı diye veya başka sebeplerden kürsülerdeki biyologlarca beğenilme...
0
Cevapla
drdr
İmmünoloji mikrobiyolojinin yan dalıydı galiba.Fakat halen enfeksiyon hast. uzmanı bile lab.açıp mikrobiyologların yetkisini gaspetmişken bir de immünoloji ayrı dal olarak açılırsa ne olur bilemiyorum.İmmünolojik testler halihazırda biyokimyacılar tarafından yapılmaktadır.yeni bir dal oluşturmanın kime ne kazancı var?Belki pasta payı olabilir evet..
0
Cevapla
H.Y
Hocam immünoloji neden bu kadar ütopik bir uzmanlık? Nasıl girilir,nasıl immünolog olur doktora,yüksek lisans proğramları veya sınavı varsa nasıl başvurulur? Yandalla alınacak dendi ama hiçbir kadro açılmadı. Bana sorsanız immünolog sayısı çok az derdim ve hiçbir fikrim olmadığı için olması imkansız diye düşünürdüm ama siz aksini söylüyorsunuz ve düşündüğümden fazla immünolog varmış,o halde demek ki olunabiliyormuş. Bende yurt dışına gitmek kendimi geliştirmek,sizler gibi olmak istiyorum. Bu konuda yol gösterebilirmisiniz.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir