Medimagazin logo

"Muayenehaneleri kapattık, dönerden de bir şey dönmüyor, bana borç verir misin?"

Samsun'da Gazi Devlet Hastanesi'ni ziyaret eden AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç'a, Başhekim Vekili Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Ali Kemal Yazıcı tarafından sağlık personelinin döner sermaye konusundaki yakınması aktarıldı
"Muayenehaneleri kapattık, dönerden de bir şey dönmüyor, bana borç verir misin?"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Samsun'da Gazi Devlet Hastanesi'ni ziyaret eden AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç'a, Başhekim Vekili Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Ali Kemal Yazıcı tarafından sağlık personelinin döner sermaye konusundaki yakınması aktarıldı.


Başhekim Vekili Yazıcı, muayenehanelerini kapatan doktorların bulunduğunu, bu arkadaşlarının kendisine, "Muayenehaneleri kapattık, dönerden de bir şey dönmüyor, bana borç verir misin?" diye takıldığını kaydetti.

Milletvekili Kılıç ise, şubat ayından itibaren 3.5 milyar YTL'nin hastanelere aktarılacağını ve döner sermaye imkanlarından yararlanan tüm sağlık personeline ödemelerin başlayacağını söyledi.

Kılıç, sağlık çalışanlarının döner sermaye haklarından almaları gereken katkı paylarının 2005 yılı Aralık ayında yapılan bütçe görüşmeleri sırasında Maliye bürokratlarının kadrine maruz kaldığını ifade ederek, "Bürokratik bir hamleyle sağlık çalışanlarının döner sermaye alacaklarının tehiri ve iptali yoluna gidildi. Ancak hükümetimiz konuyu fark eder etmez Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla gereken uyarılar yapıldı. Şimdi ödemeler Şubat 2006'da başlayacak. 3.5 milyar YTL taksitler halinde hastanelere, dolayısıyla döner sermaye alacaklısı hekim, hemşire ve diğer sağlık personeline aktarılacak" dedi.


Sağlık çalışanlarının yüksek moralle çok daha verimli olduklarının ve hizmetlerin özverili, fedakar çalışmalarla yürütüldüğünün bilincinde olduklarını dile getiren Kılıç, "İnşallah döner sermaye katkı payları ödendikten sonra bu özveri tebessümlerimize daha fazla yansıyacak. Döner sermayeyle ilgili kalan bir miktar para var. Onu da hastanelerimize ödemek suretiyle altyapı noktasında karşılaşılan problemlerin de aşılmasını sağlayacağız" diye konuştu.


İHA
"muayenehaneleri
kapattık
dönerden
de
bir
şey
dönmüyor
bana
borç
verir
misin?"
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir