Medimagazin logo

Bakan Akdağ'dan hastanelere şok baskın

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dün akşam denetime çıkarak SSK Dışkapı ve Ankara Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Akdağ, SSK Dışkapı Hastanesi'ndeki incelemelerinden ve vatandaşın tepkisinden memnun ayrılırken, Ankara Hastanesi'nde bir doktora muayene olabilmek için sıraya giren 50 kişi ve serzenişlerden rahatsız oldu
Bakan Akdağ'dan hastanelere şok baskın
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dün akşam denetime çıkarak SSK Dışkapı ve Ankara Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Akdağ, SSK Dışkapı Hastanesi'ndeki incelemelerinden ve vatandaşın tepkisinden memnun ayrılırken, Ankara Hastanesi'nde bir doktora muayene olabilmek için sıraya giren 50 kişi ve serzenişlerden rahatsız oldu. Vatandaşların şikayetleri karşısında, "Gördük, gereken yapılacak" diyen Bakan Akdağ'ın hastalara umut verdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dün akşam iftardan sonra SSK Dışkapı Hastanesi'nde denetim ve incelemelerde bulundu. SSK Dışkapı Hastanesi'nin acil servisine giren Bakanı gören kimi vatandaşlar mutlu olurken, hastane çalışanları tedirginliğini gizleyemedi. Bakan Akdağ, acil servisteki müşahede odasına girerek, hastaların vizit dosyalarını tek tek gözden geçirerek, servis doktoruna gördüğü aksaklıklarla ilgili sorular yöneltti.

Hastaların, tanı konulana kadar müşahede odası ve acil servislerde yatırılmasının doğru olmadığını söyleyen Akdağ, doktorların "yatak sorunu"yla karşılaştı. Hastanede bir vatandaş, "İlaçlarımızı alırken canımız çıkıyordu. Sizden çok memnunuz" diyerek memnuniyetini dile getirdi. Akdağ ise, "Epeyce mesafe almışız, ama burada tadilat başladığı için (SSK için) mekanlar daralmış. Buna rağmen daha önceki keşmekeşlik yok" dedi.

Akdağ ayrıca, SSK Dışkapı Hastanesi Başhekimliği'nin medikalcilerden hastaneye girebilmeleri ve iş alabilmeleri için 3 bin 500 dolar gibi hava parası istendiğine ilişkin iddialar konusunda da, "Dedikodulara kıymet vermem, ama gerekenleri de yaparım" karışlığını verdi.

SSK Dışkapı Hastanesi'ndeki denetimlerden memnun ayrılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, Ankara Hastanesi'nin acil servisinde gördüğü manzaralar karşısında canı sıkıldı. 50 hastanın bir doktor kapısında beklediği şikayetini alan Bakan Akdağ, hasta yakınlarının bu isyanına "Gördüm ve gereğini yapacağım" oldu.

Bakan Akdağ, hemşire ve doktorlara, kaç kişi çalıştıkları ve kaç saat mesai yaptıklarından servis sayılarına ilişkin sorular yönelterek incelemelerini tamamladı.

İHA
bakan
akdağ'dan
hastanelere
şok
baskın
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir