Medimagazin logo

İstanbul’da 8 başhekim istifa etti

Hastane başhekimlerine muayenehane açma yasağı dün yürürlüğe girdi. Hükümetin 4 temmuz’da “Sağlık Personelinin Tazminat Ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun”a eklediği geçici madde gereği bazı başhekimler istifa etti
İstanbul’da 8 başhekim istifa etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Hastane başhekimlerine muayenehane açma yasağı dün yürürlüğe girdi. Hükümetin 4 temmuz’da “Sağlık Personelinin Tazminat Ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun”a eklediği geçici madde gereği bazı başhekimler istifa etti.

Başhekimlere muayenehanede çalışma yasağı getiren yasa nedeniyle İstanbul’da 8 başhekim istifa etti. İstifaların kabul edileceği, yerlerine yeni başhekimlerin atanacaği öğrenildi.

İstifasi Sağlık Müdürlüğü’ne ulaşanlar arasında, Bakırköy Devlet Hastanesi, Bakırköy Ruh Ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Haydarpaşa Numune Hastanesi, Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Lepra Hastanesi, Süleymaniye Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi, Şişli Etfal Hastanesi ve Zeynep Kamil Hastanesi baş hekimleri yer alıyor. Görevinden istifa etmeyen Taksim İlkyardım Hastanesi Başhekimi ise İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görevinden alınacak.

BAŞHEKİMLERİN MAAŞI 6 BİN YTL’Yİ BULUYOR
Sağlık Bakanlığı’na bağlı 802 hastanenin başhekimlerinden hangilerinin istifa ettiği ise bugün netleşecek. İstifa eden başhekimlerin maaşları 1500 YTL ile 2 bin YTL arasında değişiyor. Fulltime çalışanlar başhekimlerin tazminatıyla maaşları 6000 YTL’ye kadar çıkabiliyor. Muayenehanelerinden ayda en az 15000 YTL kazanan başhekimler, maaşla geçinmeleri mümkün olmadığı için istifa etmek zorunda kaldıklarını vurguluyor.

Başhekim istifalarının bir başka önemli yönü de “zan altında bırakıldıklarını” ileri sürmeleri. Mesailerini görev yaptığı hastane için harcamayan veya hastaneden özel muayenehanelerine hasta transferi yapan kötü niyetli başhekimlerle, iyilerin aynı sepete konmasından yakınan başhekimler, “Biz bu durumda nasıl çalışabiliriz. Başhekimlik maaşıyla geçinemeyiz. Kalırsak bu maaşla siyasi otoriteden gelen her isteğe evet demek zorunda kalacağız. Her karşı çıkışımız görevden alınacağımız kaygısını da birlikte getirecek. Bir de görevden alınırsak o zaman ne yapacağız. Bir muayenehane kolay kolay açılmıyor. Bilimsel olarak da meslektaşlarımız arasındaki yerini kaybetmemiz de işin bir başka sancılı tarafı olacak” diye konuşuyorlar.

SÖZLEŞMELİ BAŞHEKİM DÖNEMİ
Hükümetin “hastanelerin daha iyi yönetilmesi” amacıyla aldığını söylediği bu karar, İstanbul Tabip Odası yöneticilerine göre ise “sağlıkta özelleştirme” planının bir parçası. Oda yetkilileri, hastanelerin işletmeye dönüştürüleceğini, bu karardan sonra sözleşmeli başhekim çalıştırma döneminin de başlayacağına dikkat çekiyorlar.


NTV-MSNBC
i̇stanbul&#8217
da
8
başhekim
istifa
etti
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir