Medimagazin logo

Mecburi hizmet kuraları 29 Martta

Sağlık Bakanlığı'nca, 1400 hekimin devlet hizmeti yükümlülüğü kurasının 29 Mart'ta çekilmesi planlanıyor
Mecburi hizmet kuraları 29 Martta
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı'nca, 1400 hekimin devlet hizmeti yükümlülüğü kurasının 29 Mart'ta çekilmesi planlanıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, dün Anayasa Mahkemesi'nin Danıştay'ın başvurusu üzerine doktorların devlet hizmeti yükümlülüğünü düzenleyen yasanın bazı maddelerinin iptal istemini sonuçlandırmasının ardından, Sağlık Bakanlığı, atama bekleyen doktorların devlet hizmeti yükümlülüğünü yerine getirmesi için atama yapacak.

Sağlık Bakanlığı, bu çerçevede 29 Mart'ta tıp fakültelerinden yeni mezun olan pratisyen hekim ve uzmanlığını bitiren toplam 1400 hekim için devlet hizmeti yükümlülüğü kurası düzenlemeyi planlıyor.

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı'nın, yurtdışında eğitimini kendi imkanlarıyla tamamlayan hekimlerin de devlet hizmeti yükümlülüğüne tabi olması yönünde karar veren Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararının Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından, gerekçeler doğrultusunda gerekli düzenlemeyi yapacağı öğrenildi.


AA

mecburi
hizmet
kuraları
29
martta
Yorum (4)
RKTR
Dürüst bir hukukçu hocamız. "... Bu yazıya konu olan olayda iki ayrı savcı iki farklı cevap vermişti ve ikisi de yanlıştı. Dolayısıyla hukuki sorumlulukları vardır. Ülkemizde tıpçılara yönelik olduğu gibi, hukukçulara da yönelik olarak acil bir tıp hukuku eğitimine ihtiyacımız var" diyor.. Pek ümitli değilim, ama inşallah olur. Savcılar en azından, hem saçma ve zırva, hem de tamamen haksız olan şikayetleri baştan elemeyi öğrenirler. Ön inceleme isterler. Hiç değilse, dava açmadan önce biraz insaf edip düşünürler. Bu alanda Batı'yı yakalayamasak da, uzaktan azıcık görürüz belki ..
2
Cevapla
OPDR A YILDIZ
SAVCILARI, HAKİMLERİ DÜŞMAN BELLEMENİN ANLAMI YOK. ONLAR YASALARA VE ELDEKİNE; YANİ DOSYAMIZA BAKARLAR ... ANA SORUN ŞU: SAĞLIKLA ALAKALI EN AZ 17 AYRI ANAYASA, YASA, KHK, YÖNETMELİK VB VAR... DOLAYISI İLE HER ŞEY YORUMA AÇIK.BİR YÖNETMELİK DİĞERİNİ YALANLAYABİLİYOR. HEKİMLER KENDİNİZE GELİN... HUKUKÇULAR BİZİM DÜŞMANIMIZ DEĞİL... PEKİ YA BİZ HUKUKÇU OLSAYDIK NE YAPARDIK????????? SOMUT OLAY: ACİLDE 2. KEZ GELİP SONRA EVDE EKS OLAN PULMONER TE HASTASI İÇİN İDDİANAMEDE SORUMLU 2 UZMAN İÇİN TCK83/1 DEN CEZA İSTENDİ. YANİ 25 YIL... HEKİMLERRRRRRRR.........ACİLEN KENDİNİZE GELİN..............................................................
1
Cevapla
cumhur
Bu gidişle ne devlet nede vatandaş doktor bulamyacak.Bulsa bile bakmayacak.Ben sebze pazarda yerimi hazırlayacağım.Hiç olmazsa hiç başım ağrımıaz.Ne vatandaşla, yok bilmem 25 yıl hapisle,tazminatla falan uğraşamam...
0
Cevapla
ÖTENAZİ YASALLAŞSIN !.
Pozitif Hukuk kalıpları içerisine kendimizi sıkıştırırsak , her zaman üzerimize üzerimize geleceklerdir . Hekim ''..bırak kardeşim , canım daha fazla yanmadan öleyim !..'' diyen kişinin YAŞAM hakkı kadar ÖLME HAKKIna da saygı duymalıdır . Yok o savcı böyle demiş - bu savcı böyle demiş (!) Bırakın arkadaşlar adam daha fazla acı çekmeden , can çekişmeden ölsün !.. İsviçrede - Hollandada ve diğer bazı ülkelerde ÖTENAZİ koşulları tanınıyor ve insanlar isterse -doktor destekli ölüm- için kanunlar müsaade ediyor . Bu seçenekleri görmeksizin kuru kuruya ülkemizdeki kanunlara göre yorum yaparsak , konu eksik kalacaktır , ve eksik kalmaktadır da !.. Hele hele SON paragraf bir facia (!) : ''...Hastanın kan değerleri vs bulgular ve de akli melekesiyle ilgili kuşkular...'' hastanın TEDAVİYİ RED hakkını elinden alacaktır .....diye bir sonuç çıkıyor .Yani biz hekimler CAN ÇEKİŞMEKTE olan bir insana HER TÜRLÜ eziyet(!)i yapmak için fırsat mı bekliyoruz ?.. Psikiatr davet edip , ondan rapor mu alınacak tedavinin HER AŞAMASInda? Adeta böyle bir sonuç çıkıyor cümlelerden . Bırakın adam rahat yaşayamamış , bari rahat rahat ÖLSÜN (!) demezler mi doktora (???) Bu konuyu Yargıtay - Savcı - Türkiyedeki pozitif Hukuk sınırlarından UZAKLAŞTIRARAK tartışamazsak , ilim-bilim adına sadece lafı eveleyip/gevelemiş oluruz . Zaten de öyle oluyor .
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir