Medimagazin logo

Hükümet, ilaç fiyatlarını %8.83 oranında düşürme kararı aldı

AK Parti Genel Merkezi'nde toplanan il başkanlarına Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan "Sağlıkta Dönüşüm" kitapçığı dağıtıldı. Kitapçıkta, ilaç fiyatlarının 15 Temmuz 2005 tarihinden itibaren yüzde 8.83 oranında düşeceği bildirildi
Hükümet, ilaç fiyatlarını %8.83 oranında düşürme kararı aldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
AK Parti Genel Merkezi'nde toplanan il başkanlarına Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan "Sağlıkta Dönüşüm" kitapçığı dağıtıldı. Kitapçıkta, ilaç fiyatlarının 15 Temmuz 2005 tarihinden itibaren yüzde 8.83 oranında düşeceği bildirildi.

İlaç fiyatlarıyla ilgili düzenlemeye detaylı yer verilen kitapçıkta, uygulanan referans fiyat sistemiyle kamuya 900 milyon dolar tasarruf sağlandığı vurgulandı.


İlaç fiyatlarının referans fiyat sistemiyle yeniden düzenlendiğine işaret edilen kitapçıkta, söz konusu uygulamada ilaç fiyatlarının en ucuz olduğu 5 Avrupa Birliği ülkesinin baz alındığı bildirildi. Türkiye'de ilaç fiyatlarının da bu oranlara göre düzenlendiği vurgulanan kitapçıkta, referans fiyat uygulamasıyla ilaçta bine yakın üründe yüzde 1 ile yüzde 80 oranında fiyat düşüşü sağlandığı kaydedildi.


Kitapçıkta ayrıca, YÖK'ün karşı çıktığı yeni tıp fakülteleri açılması konusuna da yer verildi. Hükümetin, tıp eğitiminin kalitesi düşürülmeden mevcut tıp fakültelerinin kapasitesinin arttırılması ve yeni tıp fakültelerinin açılması yönündeki talebi de dile getirildi.

memurlar.net / İHA
hükümet
ilaç
fiyatlarını
%8.83
oranında
düşürme
kararı
aldı
Yorum (1)
Atilla Çoruh
Hekim ile hasta ve yakınları arasında bir güven bunalımı yaşanmışsa, yukarıdaki ilgili mevzuat çerçevesinde, hekimin hastasını reddetme hakkı vardır. Hastanın tedavisi sırasında ortaya çıkabilecek olası komplikasyonlar, bu güven bunalımı nedeniyle her iki unsur tarafından göğüslenemez duruma gelebileceğinden, hastanın tedavisini reddetmek en doğrusu olacaktır.
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir